Следвайте ни

ДАНС и МВР ровят ВиК-Пловдив, шефът в отпуск

viber icon

Служители на Териториалната дирекция на ДАНС и ОДМВР - Пловдив влязоха вчера на предварително оповестената проверка в местното ВиК. Органите на реда пристигнаха без много шум и извън предприятието по нищо не личеше, че вътре се работи здраво. На работещите във фирмата направи впечатление, че точно в деня на проверката шефът на водното дружество Спартак Николов беше в отпуск.

„Полицаите бяха много вежливи, казваха какви документи искат, а ние им ги осигурявахме и преснимахме“, обясниха работещи във ВиК пред „Марица“.

В хода на инспекцията е била изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, съобщиха вчера от полицията.

 

 

 

От ВиК Пловдив е била изискана пълна информация за дейността на самото дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договори. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол. Към момента  е установено, че местният воден оператор не стопанисва и поддържа язовири.

„Предстои да се прегледа огромен обем от информация, тогава ще стане ясно какви са резултатите от проверките“, каза пред репортера ни директорът на полицията - старши комисар Йордан Рогачев. 

Вчера се разбра, че проверяващите от ДАНС, Отдел "Охранителна полиция" и представители на ВиК са извършили и съвместни охранителни обследвания на 8 помпени станции. Пет от тях са на територията на град Пловдив, а останалите три са в Раковски, Асеновград и Храбрино.

Проверките във всички ВиК дружества в страната бяха разпоредени от вътрешния министър Младен Маринов във връзка със зачестилите проблеми, свързани с ВиК дружествата в страната и предвид, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?