Следвайте ни

Ударна акция в Пловдив: Полицаи връчиха фишове за 2500 лв., 14 шофьори останаха без книжка

Двама зад волана предложили подкуп, 478 шофьори с превишена скорост

viber icon

През почивните дни пловдивската полиция хвана в крачка близо 700 нарушения на пътя и отне книжките на 14 шофьори. 

Униформените проверили общо 394 седнали зад волана и други 477 лица. Проверките са извършени в интервала от 11 до 23 часа в събота и неделя.  За това време са засечени 653 нарушения. В резултат на проверките 14 от водачите са останали без книжки, 6 от автомобилите са спрени от движение, а 7 от превозните средства са дерегистрирани. За установени административни нарушения са съставени 85 акта, а наложените глоби по фиш са 64 броя.7 са започнатите бързи производства за престъпления по пътищата. Два са случаите, при които шофьори са предложили подкуп на длъжностни лица, за да избегнат санкции за извършено нарушение. 5 са установените престъпления свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. В два от случаите дрегерът е отчел над 1,2 промила. Установени да шофират без поставен обезопасителен колан и защитна каска са били 38, а 7 са седнали зад волана без книжка.

17 броя са наложените санкции по отношение на установени технически неизправности на проверените превозни средства. Пет от проверените автомобили са нямали задължителна застраховка "Гражданска отговорност", а 40 са случаите с установени нередовни пътни документи. Само един от шофьорите е глобен за използване на мобилен телефон по време на управление. 63 са другите констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата, за които водачи ще носят съответната отговорност.

 Само за 12 часа 478 шофьори са си позволили да влязат в ролята на камикадзета и да карат с превишена скорост. 

В хода на акцията служителите на реда са връчили и 21 електронни фиша на седнали зад волана и техни спътници, които имат вече стари нарушения на пътя. Стойността на връчените фишове е близо 2 500 лв.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?