Следвайте ни

Удариха нелегална преработка на боклук в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Нерегламентирано помещение, в което се смилат отпадъци от пластмаса - закачалки за дрехи и макари, установиха при съвместна проверка служители на отдел “Икономическа полиция”- Пловдив, ТДНС и Регионалната инспекция по околната среда и водите. 

В работното помещение,  което се е намирало на ул. “Рогошко шосе”- южно от входа на дружество “Юрий Гагарин”, са намерени самоделна мелачна машина и екструдер, кантар и 38 броя чували, всеки от които е съдържал по 25 кг гранулат. 

Установени са и двама работника, без документи за самоличност и без данни за фирма. На място е бил извикан автопатрул от Трето РУ  и на работниците са съставени 2 акта по Закона за българските лични документи.

С оглед на установеното са съставени констативни протоколи, а служители от регионалната инспекция по околната среда и водите ще съставят още два акта по Закона за управление на отпадъците. 

Дейността е прекратена с предписание от РИОСВ. Ще бъдат сезират органите на НАП и Инспекция по труда, уточниха от полицията.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?