Следвайте ни

Удари по гениталиите - причина за засекретяването на делото срещу шефа на Трето РУ

viber icon

Свързани новини

Удари по гениталиите на Фарук Манаф, за когото прокуратурата твърди, че е отвлечен от полицая от Трето районно Атанас Качаков и съучастниците му Данаил Димитров и Симеон Иванов, са причина за засекретяване на делото и недопускането на журналисти по време на гледане на мярката за неотклонение. 

По-голяма част от защитниците на задържаните поискаха медиите да присъстват, за да може обществото се запознае с реалните факти, а не с интерпретациите на прокуратурата. Мнението на адвокатите е, че държавното обвинение дава брифинги преди съдебния процес, а това оформя крайно негативния образ на клиентите им в обществото. От своя страна това пък "принуждава" съдът да отговори на очакванията и да вземе съответно решение. 

По думите на адвокатите единственото, което може да се смята за интимна подробност, е твърдението на един от свидетелите - Фарук Манаф, че е бил удрян па гениталиите. Това твърдение впоследствие се е оказало невярно, посочиха те.

Още на мярката в съботния ден прокуратурата посочи, че над Манаф е нанесен жесток побой и че е бил изтезаван повече от два часа. Бил натикан в кола в близост до сградата на Трето районно, след което отведен в изоставен склад. Причината била неуредени отношения, свързани с наркотици. След издевателствата, Фарук бил освободен в района на "Скобелева майка". В показанията си самият той казал, че бил брутално измъчван и че му усуквали гениталиите през цялото време, за да си признае за марихуана, за която не знаел нищо, и да я върне. 

В крайна сметка съдът реши делото да се гледа при закрити врата и даде два часа на защитните да се запознаят с 9-те тома материали.  Очаква се магистратите да постановят решението си в късния следобед. 
Свързани новини

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

невежа

невежа

27.05.2021 | 14:01

Засекретено е, защото по делото има класифицирана информация , а не защото някой ударил някого в интимната област.

Отговори
16 2
точно така

точно така

29.05.2021 | 18:42

точно така :)

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?