49
Следвайте ни

Удар! Пловдивски митничари задържаха хиляди ментета от Турция

viber icon

Над 4000 метра текстилен кант, 2500 апликации и  1707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митническите служители на отдел „Митническо разследване и разузнаване“ от пловдивската митница. Ударът е осъществен при проверки в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" през последните две седмици.

Текстилната лента - кант е с логото на Louis Vuitton и Versace, а 2500-те апликации са с лого на търговските марки Valentino, Gucci и OFF WHITE. Те са открити при проверка на товарен автомобил с полска регистрация в края на месец септември. Шофьорът на камиона - полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която се установяват ролки с текстилна лента - кант с логото на Louis Vuitton и Versace и 2500 апликации с лого на търговските марки Valentino, Gucci и OFF WHITE. С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4500 артикула.

1707 "маркови" текстилни изделия пък са открити при други две проверки, на 6 и 12 октовмри, в товарни автомобили, с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България. В единият камион са открити 1322 суитчера, клинове, детски комплекти и блузки, носещи знаците предимно на марките OFF WHITE и VERSACE. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои Мечо пух и Чип и Дейл. При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки, брандирани със знаци на марките Palm Angels и Nike. 

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?