Следвайте ни

Учител, приближен до Личкана, излиза на свобода предколедно

viber icon

Опитали да пренесат през българо-турската граница 8,4 килограма марихуана за 50 400 лева

Аверът на Ангел Личканов- Личкана  Петър Петров излиза от ареста. Това реши Апелативният съд в Пловдив, който промени мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 4000 лв. Петров ще се прибере вкъщи след като внесе сумата. 

Срещу него е повдигнато обвинение, че на 20 април, задно с Личкана, се е опитал да пренесе през българо-турската граница 8,4 килограма наркотици – марихуана, на стойност 50 400 лв.

Петров е арестуван на зелената граница между България и Турция в последния от почивните дни за Великденските празници в часовия интервал между 19 и 20 часа, почти по тъмно, в условията на въведено извънредно положение и мерки за социална изолация, които препоръчват ограничаване на пътуванията в страната. 

Съдът смята, че за близо осемте месеца, през които аверът на Личкана е задържан, силно е разколебана опасността да се укрие или да извърши престъпление. 

„Този извод се основава на обстоятелствата, че той има постоянна трудова заетост като преподавател по история и география,  има постоянен адрес, стабилно семейно положение – грижи се за дете от първия си брак и за дете от жената, с която живее, както и от процесуалното му поведение – подробно е разказал, че е участвал в опита за контрабанда, за да си набави средства, тъй като имал дългове към банки“, се казва в решението на съда. 

Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв. за контрабанда на високорискови наркотични вещества.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. 

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия в ареста и съдебната зала. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?