2374
Следвайте ни

Ученик с комоцио след жесток побой в Пловдив

viber icon

Осмокласник е бил пребит от по-голям ученик в Пловдив. Поредният случай на агресия е от Професионалната гимназия по битова техника. Нападението е станало в двора на гимназията, а пострадалото момче е с тежко комоцио и е прието в университетската болница „Св. Георги” в Пловдив, съобщи NOVA. 

Родители твърдят, че детето им е системно тормозено в училище. Агресията се разиграва в сряда по обяд близо до двора на училището. Осмокласникът е бил пребит пред очите на десетки ученици, които са били в междучасие.

„Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава”, разказа пред NOVA бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

Преподаватели водят пострадалия ученик в медицинския кабинет, за да го прегледат. Обаждат се и на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията. Случаят е поет от органите на реда.

„Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик”, обясни директорката на училището Гергана Георгиева.       

Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник ще съдят ученика, нанесъл побой на детето му.

 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бай Тошо

Бай Тошо

30.09.2021 | 13:51

И едно време ни пердашиха, взимаха ни парите, ама никой не ги раздухваше по вестници и телевизии!

Отговори
0 6
Батко

Батко

30.09.2021 | 11:06

Навремето имаше ТВУ-та, сега ги галят с перце насилниците.

Отговори
10 0
Георги

Георги

30.09.2021 | 10:36

Как така в двора на училището се случва такова нещо , и учителите къде са били? охраната на училището?Иначе за пандемия не се спира да говори, но пред очите на персонал пребиват дете никой не реагира браво!Къде са отговорните и най -способните учители?

Отговори
12 1
Васил Петров

Васил Петров

30.09.2021 | 14:46

Учителите не са пъдари, нито пък са длъжни да пазят големи ученици! Тук не става въпрос за малки ученици. Вашият въпрос трябва да е адресиран към родителите но побойника!

Отговори
1 1
Симеон

Симеон

30.09.2021 | 09:26

Как така цитирате Нова, а се подписвате... не знаех че Марица е част от Нова телевизия. Защо ми махате коментара?

Отговори
3 3
Симеон К

Симеон К

30.09.2021 | 09:24

цитирате Нова, а се подписвате, не знаех, че Марица е част от Нова телевизия

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?