49
Следвайте ни

Ученик източи банковата карта на пенсионер

viber icon

Ученик от Пловдивско намери портфейл с банкова карта и реши да се възползва, научи „Марица“. Единасейтокласникът обаче бил пипнат след извършените тегления от банкомат. Вчера той и защитникът му са сключили споразумение с прокуратурата. 

Младежът открил изгубения портфейл през юли миналата година. Погледнал вътре и се натъкнал на банкова карта. Там бил написан кода на пластиката. Ученикът не споделил с никого за находката, а направо се спуснал към банкомата. 

Започнал да тегли малки суми с мисълта, че няма да бъдат усетени. Първо взел 10 лв, после 20 лв., на следващия ден изтеглил 210 лв. След двудневна пауза изтеглил още 10 лв, като пробвал да дръпне и по-голяма сума, но банкоматът отчел, че няма достатъчна наличност. Пробвал с по-малки суми и взел 70 лв. След два дни дръпнал и последните 100 лв. Така общо успял да измъкне 420 лв. на 9 пъти преди пенсионерът да се усети, че портфейлът с картата му го няма.  

Тийнейджърът бил изправен пред съда, като магистратите му определили условна присъда от три месеца с две години изпитателен срок. Част от наказанието е обществено порицание, както и покриване на разноските по делото.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ясно като бял ден

Ясно като бял ден

16.09.2021 | 16:40

Детето не е виновно. Трябва да съдят родителите! Детето не слуша какво му говорят, а върши това, което вижда. Родителите му са го научили. В този случай трябва да съдят ДВАМАТА РОДИТЕЛИ ! Те са виновниците.

Отговори
4 6
бял като Ясно

бял като Ясно

17.09.2021 | 01:03

Хлапе на 17-18 години дете било.. Голяма глупост значи

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?