3906

Ученици засипаха с въпроси прокурорите Димитър Костов и Георги Коджаниколов

Прокурори от Районната прокуратура в Пловдив изнесоха открит урок пред ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Труд, по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Димитър Костов и Георги Коджаниколов разказаха пред ученици от 4 до 7 клас за професията на магистрата, съдебната система, правата и задълженията на гражданите. Прокурорите разясниха  какви са рисковете за децата в социалните мрежи, за опасностите от употребата на наркотични вещества и недопустимата агресия, която може да се прояви на улицата, вкъщи или в училище. Учениците проявиха голям интерес към професията на прокурорите и задаваха много въпроси.

На открития урок присъстваше Тоня Коева, директор на училището, която благодари на Димитър Костов и Георги Коджаниколов за интересната лекция по право. На срещата бяха и и други преподаватели от училището. Предстои през следващата учебна година учениците да гостуват на магистратите в Районната прокуратура в Пловдив, за да се запознаят с мястото, където работят. Училището в Труд за трета поредна година участва в обучителната инициатива.  

По Образователната програма на ВСС прокурор Даниела Андреева от прокуратурата в Асеновград изнесе открит урок пред гимназисти от 10 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Тя разказа на учениците за конституцията, професията на прокурора и неговите задължения, престъпленията, свързани с държането на наркотични вещества, последицата от употребата им, опасностите в интернет пространството. Прокурор Андреева разясни на десетокласниците техните права и отговорности като непълнолетни и каква наказателна отговорност носят, ако нарушат закона. 

През учебната 2023/24 г. прокурорите от Районната прокуратура в Пловдив посетиха и още няколко училища в града под тепетата по Образователната програма на ВСС, като преподавателите изявиха желание те да им гостуват и през следващата година.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?