3906

Ученици от Асеновград "осъдиха" на 4 години затвор собственици на куче, нахапало момиче

Ученици от 6 клас от ОУ „Христо Ботев“ и от 11 клас от ПГ „Цар Иван Асен II“ в Асеновград  участваха в два симулативни съдебни процеса по повод Деня на отворените врати на местните прокуратура и съд. Младежите са се подготвяли усърдно няколко седмици за участието в симулативните процеси. Единият казус беше за причинена средна телесна повреда на момиче от двама извършители, брат и сестра, които са насъскали куче. Вторият казус беше за извършен грабеж и държане на наркотични вещества от млад мъж.

Учениците влязоха в ролята на съдия, прокурор, адвокат, подсъдим, свидетели и вещи лица. Съдът постанови присъди за престъплението по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1 от НК- 4 години ефективно наказание лишаване от свобода за всеки един от подсъдимите, а за престъпленията по чл. 198 ал.1 от НК и по чл. 354 а ал. 5 вр. ал.3 т.1 от НК- едно общо най- тежко наказание в размер на 1 година ефективно наказание лишаване от свобода и глоба в размер на 900 лева.

В инициативата участваха Даниела Андреева, прокурор в Районната прокуратура в Пловдив, териториално отделение Асеновград, и председателят на Районния съд в Асеновград Мария Караджова. 

Денят на отворените врати се провежда всяка година по повод 16 април – Деня на Конституцията и професионалния празник на юриста и съдебния служител. Инициативата се проведе със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и участието на служители от РД „Охрана“-Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?