49
Следвайте ни

Участници в катастрофата с 2 трупа до Кадиево с разтърсващ разказ за трагедията

Преди сблъсъка Николай Лисков и Тодор Бараков си разменили местата в БМВ-то

viber icon

Петър Маринашки ме извади от колата, сподели Николай Лисков, който се е возил на предната седалка, до шофьорското място.

С разпит на двама свидетели, участници и оцелели в зверското меле до Кадиево на 11 ноември миналата година, започна делото срещу Петър Маринашки, управлявал колата - сиво БМВ. Първи на съдебната банка застана Георги Недялков, возил се зад шофьора.

"Беше към 15 часа. Аз и Виктор (едното загинало момче) отидохме към работата на Маринашки. Той приключи и се бяхме разбрали да отидем към Пловдив. Тръгнахме, забрахме Николай Лисков и Тодор Бараков. По пътя спряхме на бензиностанцията, тъй като на мен и Петър ни се ходеше до тоалетна. След това вече не си спомням". Това беше разказът на Георги в залата. Кратката история провокира много въпроси у защитници, прокурора и частните обвинители. 

В следващите минути той изясняваше детайли от картинката. "Пътувахме към Пловдив за именния ден на Виктор. Аз бях седнал зад Петър, на предната седалка беше Николай. На бензиностацията се бавихме около 10-15 минути. Тръгнахме нормално", посочи той. Георги разказа, че познава Маринашки от малък, но започнали да излизат заедно в една компания едва от месеци преди трагедията.

"Петър караше с нормална скорост", заяви той. На въпрос какво за него означава "нормална", Георги отвърна - 60-70 км/ч. 

"Маринашки не употребява наркотици. Аз съм употребявал преди много години, само веднъж, за да опитам. Не сме се виждали с Петър след катастрофата. Предния ден ходихме до Бачково две коли. Петър караше първата, аз се возих във втората. Петър спука задна дясна гума", заяви той. 

Адвокатът на Маринашки Йордан Давчев често възразяваше срещу въпросите, задавани на първия свидетел с оглед на това, че се повтарят, че не са зададени конкретно и че някои от тях нямат отношение към предмета на производството, а именно катастрофата с две жертви. 

Втори като свидетел бе призован Николай Лисков, возил се на предната седалка до Маринашки. "Петър беше на работа, чакахме да свърши. С него се познаваме от малки и сме в добри отношения. Мисля, че тръгнахме към 15.30 часа за Пловдив, а на мен ми бе казано, че отиваме за да вземе ремонтираната гума. Не ми е споменавано за черпене по повод имен ден на Виктор. Спряхме до бензиностанцията в Кадиево, за да отиде Георги до тоалетна.  След това потеглихме. Някой отзад се смееше, чух само гласа на Виктор, след което колата стана нестабилна. Хванах се за дръжката и последва сблъсък. Аз бях до шофьора, зад мен Тодор, вляво от него Виктор и зад шофьора Георги. Чух че Виктор се смее. Само той. Точно след като усетих, че колата стана нестабилна, видях километража, а той показваше между 90 и 100 км/ч. Петър се опита да овладее колата, навиваше волана наляво и надясно, колата излезе от пътя и оттам нататък нямам спомен. Събудих се на седалката с колан. Имаше полиция, линейка. не виждах с лявото око, реброто много ме болеше", разказа Лисков.

Той поясни, че рядко се е возил при Маринашки и че го познава като разумен шофьор. "Чувал съм, че употребява наркотици, но не вярвам. Не виждах с лявото око, реброто ме болеше. Три дни стоях в болница, след което прекарах три месеца в домашно лечение и рехабилитация.

Лисков сподели още, че на рождения му ден, месец и половина след катастрофата, на 28 декември, родителите на Маринашки са се отбили до дома му, за да му честитят и да му оставят сладки. Той сподели и още един интересен факт. БМВ-то на Маринашки потеглило от Стамболийски, като Тодор Бараков, който загина, бил седнал до шофьора. След секунди колата спряла, а Николай, който бил седнал отзад си разменил мястото с Тодор. В тази подредба продължили по пътя си към Пловдив. 

Тази подробност накара бабата на починалия Тошко да каже "Ако не бяхте си разменили местата, кой сега щеше да е мъртъв...?". 


Делото срещу Петър Маринашки продължава и утре, когато ще продължат разпитите на свидетели и вещи лица. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Марто

Марто

14.10.2021 | 15:13

Тези двамата лъжат единият казваше в болницата 120 км сега 90-100 другия пък забравил с колко € са ги почерпили

Отговори
1 0
Галина

Галина

11.10.2021 | 20:40

Живко,дори с колани нямаше да отселеят. Удърът в дървото е бил зверски. Толкова силен, Тошко е загинал на място

Отговори
4 0
...

...

11.10.2021 | 14:23

Пътят позволява шофиране със 100 км/ч абсолютно безопасно, ако се кара в светлата част на денонощието и се кара само направо. Сега този може да се е правил на дрифтаджия, и затова да е отнесъл дървото.

Отговори
5 2
Ерхан

Ерхан

11.10.2021 | 14:53

според закона е до 90 км в час ако няма други ограничения. Обзалагам се че в момента престъпника Давчев пак моли родителите на жертвите на убиеца Маринашки да проявят снизходителност към него, като самият той преди дни лъжеше и мажеше от страниците на този па...рцал Марица как лекарите убили сина му който се бил контузил. После се оказа, че този тип е паднал от капака на движеща се кола. Интересно от къде родителите на наркомана Маринашки имат пари да наемат този скъп и съмнителен адвокат, на чийто съвест лежат доста грехове.

Отговори
13 2
Ерхан

Ерхан

11.10.2021 | 14:05

На малкия наркоман Маринашки да му дадат доживотен затвор за да му дойде ума в главата. Той е убиец.

Отговори
11 1
Живко

Живко

11.10.2021 | 13:44

Фактът, че са си разменили местата въобще не е интересен. Фактът, че не са сложили предпазни колани е най-интересният.

Отговори
9 2
Ваня

Ваня

14.10.2021 | 10:38

Ти от къде знаеш , че не са си сложили колани , там ли беше? Знаеш ли коланите дали са били функционални? Все много знаете тези , които всъщност нищо не знаете бе..!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?