1553

Уцели джакпота! Видеозапис спаси моторист, шпорил на задна гума в Пловдив

Пловдивски моторист отърва глоба в размер на 3000 лв. и отнемане на книжката за година. Любителят на високите скорости се спасил, благодарение на запис от видеокамери.

Случката се разиграла на кръстовището на бул. "Цар Борис Трети Обединител" с бул. "Шести септември". Мотоциклетистът се движил в посока от Панаира към Тунела. На въпросното кръстовище спрял на червен светофар, а при светването на зелено потеглил в посока Тунела. Първоначално вдигнал мотоциклета на задна гума за кратко, след което продължил движение на две гуми.

Свидетел на опасното каране станал шофьор, който чакал на светофара на Чифте баня, откъм бул. "Шести септември". Поведението на моториста силно го скандализирало и подал сигнал на тел. 112 за случая. Така по номера на мотоциклета бил издирен собственика му. В разпита си посочил, че може да е преминал по това време и място през посоченото кръстовище, но категорично отрекъл да е сторил това на задна гума. Заедно с него имало и друг мотоциклетист, който потвърдил версията му. Така или иначе на нарушителя бил съставен акт - глоба в размер на 3000 лв. и лишаване от право да управлява за 12 месеца. 

Мотористът обжалвал. Полицаят, съставил акта бил разпитан и посочил, че действал по сигнал на шофьора. Последният от своя страна изрично твърди в показанията си, че видял мотоциклетиста да изправя мотора на задна гума и така преминал през цялото кръстовище. Спорът се оказва  в това дали е минал на задна гума за кратко или цялото разстояние. 

Видеозапис от камерите на кръстовището показва, че мотористът казва истината - вдигнал е мотора на задна гума за секунда.  

"Напълно възможно е вдигането на задна гума за кратко при потеглянето да се дължи на недобро владеене на машината и липса на умения от самия жалбоподател, а не на съзнателно негово поведение, каквото би било налично безспорно при продължително управление на задна гума", казва в мотивите си съда. В крайна сметка наказанието е отменено. МВР ще трябва да плати на моториста 600 лв. за разноски по делото. 

Решението все пак подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Свидетелят

Свидетелят

21.02.2024 | 12:50

Явно е шеф на полицая,аз ако се обадя,надали ще ме отразят. Не минава номерът съзнателен гражданин.

Отговори
2 1
Сиса

Сиса

21.02.2024 | 15:39

И по-добре. Всеки е с телефон в ръка би се изявявал като журналист и доносник

Отговори
1 0
Пепо

Пепо

21.02.2024 | 12:23

Значи " Една жена каза..." е достатъчно, за да получиш сериозна глоба и да си без книжка?

Отговори
6 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?