49

Убийството в Стамболийски: 20 години затвор очакват Александър, заклал любимия си

Апелативните магистратите потвърдиха задържането му под стража

Александър Радев, който уби любимия си Андреас Ропел в Стамболийски, остава в ареста. Това е решението на магистратите от Апелативния съд в Пловдив, което е окончателно. Александър е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. Ако вината му се докаже, може да получи присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

От тежестта на наказанието произтича опасност от укриване или извършване на престъпление от обвиняемия при по-лека мярка за неотклонение, мотивира решението си съдът. 

Истинска кървава баня заварили униформените, изпратени по сигнал за двамата наръгани мъже в Стамболийски. Както "Марица" писа, след запой на 4 май, любовниците Александър Радев и германецът Андреас Ропел се скарали жестоко.

Напрежението ескалирало до краен предел, след което двамата грабнали по един нож и започнали да се мушкат. Нанесли си прободни рани в областта на корема. По-лошо пострадал германецът. Александър набрал тел. 112 и подал сигнал. Минути по-късно на място вече имало полицаи и медици. 

Униформените заварили Андреас проснат на земята в огромна локва кръв, бил в несвяст. Александър пък кръжал нервно и започнал да обяснява, че се е защитавал и че и той имал прободни рани, явно предусещайки, че вече е обвиняем за убийство. Любовниците били откарани в болница, но там германецът издъхнал от нараняванията в областта на корема. След това Радев е задържан. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?