49

Убийството в Скутаре: Стойко се разплака в съда, че не си помни ЕГН-то

17-годишният Стойко Черпенлиев, обвинението за жестокото убийство на пастир в пловдивското село Скутаре, се разплака в съда. Причината, обаче, не беше факта, че е в съдебна зала, а че е неграмотен. 

Съдия Розалия Шейтанова остана изумена, че Стойко не може да чете и да пише. Оказа се, че тийнейджърът, който през май ще навърши пълнолетие, не помни ЕГН-то си, не може и да смята. На въпрос дали има деца, той заяви, че има едно, на три години. 

Това учуди съдия Шейтанова, като стана ясно, че Стойко бърка понятията "ден", "месец" и "година". 

Младежът посочи, че има начално образование и че е ходил на училище до седми клас. 

"И защо не можеш да четеш и да пишеш? Какво прави в училище?", запита го съдия Шейтанова, но не получи отговор. Вместо това Стойко се разплака. 

Когато се обърка, че детето му е на 3 години, а не на три месеца, съдийката го успокои "Не си ходиш на училище, затова не ти излизат сметките". 

Защитник на Стойко е адв. Иван Недев. Стана ясно, че младежът, обвинен в убийството на пастира Живко, се е отказал от услугите на адв. Будаков. 

На разпоредителното заседание днес се констатира масово неявяване на потърпевши от престъплението. Всички, без един, са били редовно уведомени. 

Защитникът на Стойко посочи, че има допуснати съществени процесуални нарушения, които трябва да бъдат отстранени. Той посочи множество липсващи обстоятелства по отношение на механизма на настъпване на смъртта на Живко. Адвокатът каза, че липсват каквито и да било факти и обстоятелства за времето между 10 и 13 септември миналата година, тоест от датата на настъпване на смъртта до откриването на безжизненото тяло. 

Прокурорът контрира твърденията на адв. Недев и посочи, че достатъчно ясно са написани причините за настъпване на смъртта. 

В съдебната зала присъстват родителите на Стойко, негови близки и приятели.

Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?