46

Убийството в Първомай: Дядо Благо се прибра вкъщи с електронна гривна

81-годишният дядо Благо - Благой Цветилов, който гръмна арендатор в Първомай, се прибра вкъщи. Това стана след като магистратите от Окръжния съд измениха мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест". Дядо Благо ще бъде следен с електронна гривна.

В началото на август Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу него, но на разпоредително заседание по делото съдът откри грешки и неясноти в него, като от държавното обвинение ще следва да го коригират. Но докато процесът тръгне по същество, Цветилов ще си бъде в своя дом. Той прекара зад решетките почти година. 

Убийството стана на 21 октомври 2022 г.  Благой Цветилов и убитият Митко Иванов били далечни роднини.  Те обработвали наследствени земеделски земи в Първомай, в землището на кв. „Любеново“. Именно по този повод между тях имало спорове. Причината била, че Митко изкупил от родствениците им наследствени земи, които започнал да обработва.  Те били общо около 6,8 дка. В тези площи имало и около 2 дка земя на дядо Благо, за която той получавал рента на Митко. На Благой му било предложено да продаде този свой дял, но той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври Благой тръгнал с микробуса към землището на кв „Любеново“, където се намирали земеделските земи. Там срещнал Митко, който управлявал трактора си. Двамата слезли от превозните средства и започнали отново спор за земята. Тогава дядо Благо извадил ловна пушка и казал: „Или се разбираме, или ще те гръмна“. Митко вдигнал ръка да се предпази, като в този момент го прострелял с ловната пушка. Пострадалият успял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Към него се приближил 81-годишния мъж и още веднъж стрелял в тялото му. Митко починал от раните си. Благой се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил дрехите и тръгнал към районното в Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което извършил убийството, и разказал за случилото се. При извършено претърсване в дома му са били намерени 112 броя патрони. Установено е, че ловната пушка била законно притежавана от него.

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 4 оценки
4.8/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
eeee

eeee

01.10.2023 | 12:27

Разпродажба!!Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN..--- https://mub.me/handy

Отговори
0 4
aaaa

aaaa

01.10.2023 | 15:40

Не купувайте този δоклук. Работи 2 дена и се разваля!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?