71

Убийството в Цалапица: Екстрадицията на Рангел - най-рано през януари

При залавянето на Бизюрев стана ясно, че той е разполагал с фалшиви документи. Така е възможно първо да бъде съден в Дания за това престъпление, и едва след това да се пристъпи към предаването му на българските власти. 

 

Прокуратурата, както и близките на убития Митко от Цалапица очакват екстрадицията на заподозрения за зверството Рангел Бизюрев да стане факт. Вече минаха три седмици от задържането му в Дания, но развитие по казуса няма. И към момента не е ясно дали и кога Рангел ще бъде предаден на българските власти. 

"Нищо не съм чула, и ние го чакаме. Важното е, че е заловен", коментира адв. Антоанета Николова, която представлява в съда майката на убития Митко - Атанаска Бакалова. По думите й, почернената майка е значително по-спокойно след новината за залавянето на Бизюрев, но очаква да бъде доведен в България, за да понесе наказание за зверството. 

Предполага се, че екстрадицията на Рангел ще се случи през 2024 г., тъй като няма изглед това да стане по време на празниците. Освен това, при залавянето на Бизюрев стана ясно, че той е разполагал с фалшиви документи. Така е възможно първо да бъде съден в Дания за това престъпление, и едва след това да се пристъпи към предаването му на българските власти. 

Припомняме, че делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица, които бяха задържани за това, че са укривали Рангел, докато напусне страната, бе отложено. Прокурорът настоя разпоредителното заседание да не тръгва преди да бъде разпитан заловеният Бизюрев. Така процесът бе насрочен за 25 януари, но ако Рангел не бъде екстрадиран до тогава, със сигурност заседанието ще пропадне.

"Чакаме Рангел да даде показания. Близнаците трябва да бъдат закопани по същия начин, като Митко. Никой не знае дали Митко не е бил жив, докато са го заравяли. Близнаците се били уплашили. Ами аз като се уплаша, звъня на тел. 112. Можеше Митко още да е жив", каза на последното заседание срещу близнаците в съда почернената майка Атанаска Бакалова.

"Прокуратурата е на мнение, че за разкриване на обективната истина следва да се съберат всички възможни и реални доказателства. Рангел е заловен и по тази причина поискахме неговия разпит. Нека не влизаме в хипотези какво ще се случи оттук нататък. Не знаем какво ще каже Рангел. Той ще бъде разпитан като свидетел по това дело, също като обвиняем по делото на Окръжната прокуратура за убийството", обясни наблюдаващият прокурор Димитър Костов. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Станко

Станко

20.12.2023 | 12:41

Думата "дали" се появи. Поздравления!

Отговори
1 0
Момчето

Момчето

20.12.2023 | 12:04

Тия близнета мое ли да са такива комплексирани жени, пъпчиви при това брюнетки, пращайте ги насам към сливенския че искам млада слива

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?