1553

Убийството в Цалапица: До дни започва делото срещу Рангел Бизюрев

До дни ще стартира делото срещу 31-годишния Рангел Бизюрев. Окръжната прокуратура внесе в съда  обвинителния акт спрямо него, като младежът ще отговаря за жестокото убийство на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица. 


Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина, съобщиха за "Марица" от прокуратурата. 

Бизюрев е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото. Убийството стана на 20 юли миналата година. Митко бе обявен за общодърбавно издирване. Седмица след това тялото му бе открито заровено на около километър от селото.

Междувременно Рангел Бизюрев успя да напусне страната. След месеци издирване, той бе арестуван в Дания. Съдът там позволи да бъде екстрадиран и така Бизюрев бе докаран в пловдивския арест. Той вече бе свидетел по делото срещу близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови, които пък са обвинени за укривателството му. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?