46

Убийството в Бегово: Близки и роднини плачат за Красимира в съдебната зала, разпитват 40 души

Първа порция свидетели влезе в съдебната зала в Окръжния съд в Пловдив, където продължава делото срещу Любомир, обвинен в убийството на приятелската си Красимира. Както "Марица" единствена писа, общо 40 свидетели ще бъдат разпитани във връзка с трагедията в пловдивското село Бегово. Това стана ясно в края на разпоредителното заседание по делото в началото на април.

Разпитите ще се извършат е рамките на 4 дни, сутрин и следобед с почивка между двете сесии. Датите, на които са призовани свидетелите са днес, 12 май, също за 19 и 25 май, както и за 1 юни. В рамките на тези 4 дни ще трябва да бъдат изслушани и вещите лица, които също са много. За всеки случай са определени и резервни дати - 23 и 24 юни. Сред призованите са родителите на двете страни, други техни роднини, близки и съседи. Днес в залата са членове на почерненото семейство., които през сълзи разказват за Красимира. 


Делото се гледа при закрити врати, тъй като ще бъдат огласени подробности от интимния живот на бившата двойка.

Припомняме, че до гледане по общия ред се стигна след като Любомир, обвинен в убийството на своята половинка Красимира Куковска, не призна вина.  Кървавата трагедия се разигра на 11 септември 2020 г. Вече година и половина Любомир е в ареста. Според адвокатите му това е репресия, но съдът счете, че трябва да остане най-тежката мярка спрямо него. Съдията разпореди по време на следващите заседания да бъдат изискани от полицията и предоставени в залата веществените доказателства, включително пушката, с която е гръмната Красимира. "Нека жените в съдийския състав да видят отблизо какво представлява тази пушка", посочи прокурорът по делото. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?