71

Убийството в Бегово: 40 свидетели на разпит за 4 дни, показват пушката 

 
40 свидетели ще бъдат разпитани във връзка с убийството в пловдивското село Бегово. Това стана ясно в края на разпоредителното заседание по делото в Окръжния съд, предаде репортер на "Марица". Разпитите ще се извършат е рамките на 4 дни, сутрин и следобед с почивка между двете сесии. Датите, на които ще бъдат призовани свидетелите са 12, 19 и 25 май, както и 1 юни. В рамките на тези 4 дни ще трябва да бъдат изслушани и вещите лица, които също са много. За всеки случай са определени и резервни дати - 23 и 24 юни. Сред призованите са родителите на двете страни, други техни роднини, близки и съседи. 


Идеята е процесът да мине по-бързо и синтезирано. 


До гледане по общия ред се стигна след като Любомир, обвинен в убийството на своята половинка Красимира Куковска, не призна вина. 


Кървавата трагедия се разигра на 11 септември 2020 г. Вече година и половина Любомир е в ареста. Според адвокатите му това е репресия, но съдът счете, че трябва да остане най-тежката мярка спрямо него. 


Съдията разпореди по време на следващите заседания да бъдат изискани от полицията и предоставени в залата веществените доказателства, включително пушката, с която е гръмната Красимира. 


"Нека жените в съдийския състав да видят отблизо какво представлява тази пушка", посочи прокурорът по делото. 


Делото ще се гледа при закрити врата, заради опасност от разгласяване на подробности от интимния живот на двойката, реши още съдът. 
 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?