Следвайте ни

Убиецът на бременната Северина и Ивайло ще лежи в затвора по-малко от 5 години

viber icon

Върховният касационен съд излезе с окончателно решение за наказанието, което трябва да изтърпи надрусаният украинец, убил в катастрофа на АМ "Тракия" бременна жена и нейния съпруг.

Станислав Пислар ще лежи 4 години и 8 месеца в затвора. Върховните магистрати потвърдиха решението на колегите им от Апелативния съд в Пловдив. 

Трагедията се разигра на 28 май 2018-а. Пислар карал влекач, като седнал надрусан зад волана. 

Зад волана на колата седял 35-годишният Ивайло, а бъдещата майка до него на предната седалка. Заради напредналата си бременност, Северина не сложила предпазен колан, но дори и да е имала такъв, той нямаше да я спаси, коментираха тогава запознати с инцидента. Младата жена имала дребни проблеми през бремеността и затова избрала известен и добър гинеколог в столицата, който да я следи.

В черния понеделник, тя и съпругът й тръгнали към София за поредния преглед. Планирали да останал вечерта там, но последвал жесток сблъсък на магистралата край Пловдив, който сложил край на всичките им планове. 

Окръжният съд му даде 7 години лишаване от свобода и отнемане на книжката за същия период.

Недоволни от присъдата останаха  роднините на жертвите, както и украинеца. Те подали жалби в Апелативен съд, с искане за увеличаване и съответно намаляване на наказанието. След разглеждане на делото Пловдивският апелативен съд изменя присъдата, като приема, че подсъдимият е извършил само едно нарушение на Закона за движение по пътищата и е с ниска степен на обществена опасност , поради което не е налице квалифициращият признак „особено тежък случай“. За това Апелативният съд намали наказанието на Пислар от 10 на 7 години лишаване от свобода, което при редуциране с 1/3, заради съкратения съдебен процес, остава 4 години и 8 месеца лишаване от свобода, като го лишава и от книжка за срок от 5 години и 6 месеца.  

Върховният касационен съд е преценил, че правилно апелативните магистрати са приели, че  в случая водачът е нарушил единствено правилото за движение по пътищата за непрекъснат контрол върху превозното средство.

Решението е окончателно.                        

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Йоан

Йоан

24.03.2021 | 18:20

гнили ябълки! Изгнили, прогнили , на всички нива в съдебната ни система! Срам и позор сте!

Отговори
5 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

24.03.2021 | 16:15

Следя този случай и твърдо мога да заявя, че виновникът за тази трагедия е фирмата извършваща ремонта в този участък с лошата си сигнализация, нещо типично за българските пътища. Такава непепа катастрофа нямаше как да стане, ако ремонтът беше сигнализиран както трябва. И престанете да пишете, че украинецът бил "надрусан". Това е фалшива новина, която беше отречена още в началото. Пък и ако беше истина, шеше да получи 15, а не 5 години. Просто е имал лош късмет да бъде там по това време и не е бил на 100% внимателен. Защо никой не разследва фирмата, остава загадка.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?