49

Твърдо "Да!" от съда в Дания за екстрадицията на Рангел по случая "Цалапица" 

Съдът в Дания взе окончателно решение по казуса с екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица. По информация на "Марица" магистратите са дали положително становище за предаването му на българските власти. 

Припомняме, че на първа инстанция съдът в Дания също разреши екстрадицията, но Рангел обжалва. Протестът му, обаче, бил отхвърлен, а решението на магистратите е окончателно. 

Предстои съвсем скоро да се извърши процедурата по екстрадицията на Бизюрев. Възможно е той да бъде в страната за следващото насрочено заседание по делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателството на Рангел. 

Прокуратурата настоя Бизюрев да бъде разпитан като свидетел по въпросното дело, като изтъкна и положителния развой на събитията в съда в Дания. Това бе и повод съдия Боян Кюртов да ревизира определението си за съкратено съдебно следствие и да насрочи гледането на процеса по общия ред, с разпит на свидетели. Впоследствие стана ясно, че съдията се е оттеглил, като делото поема съдия Спасимир Здравчев.

Както прокуратурата, така и близките на убития Митко са категорични, че процесът срешу близнаците от Цалапица не трябва да приключи без Рангел. 

Ако процедурата по екстрадиция бъде завършена успешно до няколко дни, то искането им ще се изпълни, и то по най-добрия възможен начин. 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 6 оценки
4.2/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Хедън шолдърс!

Хедън шолдърс!

15.03.2024 | 10:17

Хедън шолдърс!

Отговори
1 0
Счупената колиба с тръните, не жив плет!

Счупената колиба с тръните, не жив плет!

14.03.2024 | 14:12

Да пази бог, но ей разни такива, които уж учите право и защитавате без защитните хора, кьормусун табела, какво повече от това, след като бяга в чужда държава, това не ли е самопризнание, не ви е срам, отново ще кажа да ни пази бог от такива изроди като този и одрязания език...

Отговори
1 0
Истината ще победи!

Истината ще победи!

13.03.2024 | 10:33

Браво!

Отговори
2 1
Кефче

Кефче

13.03.2024 | 10:26

Рангеле как може фамилията да ти е бюзюрев ве, ква е тая гадна фамилия, ти още с раждането си бил белязан, звяр комплексиран! Да лапнеш сто пишока у затвока

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?