Следвайте ни

Турчинът и иранецът с дрога остават зад решетките

viber icon

Окръжният съд остави в ареста иранецът Али Оллах и турчинът Али Юксел, хванати при акция на полицията след сделка с дрога на пловдивски булевард. 

Прокуратурата поиска да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като има достатъчно доказателства, пък има и опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление.  

В съдебната зала иранецът помоли за по-лека мярка, защото се грижел за трите си деца. Имал постоянен адрес в България и нямало как да се укрие. Адвокатът ми изтъкна и чистото му съдебно минало.  

За по-лека мярка помоли и турчинът Али Юксел. Той страдал от диабет, през април имал операция, можел да загуби и крака си. 

И двамата обвиняеми твърдяха, че не се познават. 
Въпреки всичко, съдът ги остави в ареста. Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд. 
 

При проведена полицейска акция срещу разпространението на наркотични вещества на територията на Пловдив бяха задържани и двете лица.

В хода на операция най-напред е задържано лицето от турски произход. В него е открит 1 кг хероин на стойност 90 000 лв.

Той е закупил наркотика от лице от ирански произход, който след сделката се е оттеглил в посока София. Иранецът е спрян за проверка на входа на столицата. Впоследствие при претърсване и обиск в него, както и на адреса са открити 10 кг амфетамин на стойност около 250 000 лв.

Турският гражданин е със статут на кандидат за бежанец. Осъждан е на 12 години затвор за същото престъпление – участвал е в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества.

Наказанието, което се предвижда и за двете задържани лица е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба в размер от 20 000 до 100 000 лв. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?