Следвайте ни

Турчин и българин в схемата за разпространение на хероин

Турчин и българин от Габрово са замесени в схемата за разпространение на хероин, която беше пресечна миналата седмица, съобщиха от окръжната прокуратура. Тогава се стигна до задържането на дюнерджията Ибрахим Юзил, който бе хванат в Пловдив. По думите на прокуратурата той имал съучастник в село Гергине, от който взимал хероина и след това го пласирал в Столипиново. Двамата се запознали в турски затвор. През 2014г. 63-годишният българин е бил хванат на КПП Капъкуле с 11 кг. хероин. Дрогата била предназначена за внос в България. Мъжът е бил осъден и излежал 5-годишна присъда в затвора.  След като излезли от затвора двамата решили да завъртят общ бизнес с дрога у нас. Ибрахим Юзил препродавал доставената от Габрово дрога в ромския квартал Столипиново. Припомняме, че той бе спипан по време на извършване на сделка с 257 кг. хероин. Тя беше предназначена за две фризьорки. 

 Габровецът бил хванат в автомобила си, в който бил намерен 1 кг. кокаин, обясни зам. – окръжният прокурор Галин Гавраилов.  „След беседа с лицето, той признал, че държи в себе си дрога. Направени бяха претърсвания в дома му. В него бе открита незаконна пушка – 12 калибър, както и 100 патрона. Те бяха поставени в пакет, вероятно с цел да се отърве от тях. В двора на къщата колегите откриха още, заровени 18 пресовки с хероин”, обясни комисар Цветан Петков, зам. – директор на ОД на МВР – Габрово. Хероинът бил закопан на 40 см. дълбочина, а количеството му било почти 5 кг. 

Габровецът е задържан с прокурорска заповед. Предстои да бъде поискана постоянна мярка задържане под стража. Той може да бъде лишен от свобода от 5 до 15 години и да му бъде наложена глоба от 20 000 до 100 000 лв., стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Марин Пелтеков. В понеделник 63-годишният нашенец ще се изправи пред пловдивския окръжен съд. 

 

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?