46

Тройният убиец от Рогош се отбранявал, сам повикал ченгетата

49-годишният Николай Христов, който застреля чичо си и двамата си първи братовчеди, се е отбранявал. Това каза в съдебната зала защитникът му Валери Стоичков, предаде репортер на "Марица". 

Адвокатът разкри точно какво се е случило, като според него прокуратурата  абсолютно едностранчиво е представила фактите. По думите му, вчера е проведен Следствен експеримент на мястото на убийството. Николай сам разкрил стъпка по стъпка какво точно се е случило. 

"Единствено едностранно и еднопосочно са събирани доказателства. Няма спор, че той е възпроизвел изстрелите. Няма и дума в искането на прокуратурата за най-тежката мярка за повода да се стигне до всичко това. При експеримента се установи, че след като са разбрали, че Николай се връща от работа, убитите са нахлули с метални пръти с дължина по 1 м. - 1.20 м. Изминават разстоянието от входната външна желязна врата до вътрешната. Връхлитат върху него и малката му дъщеря, била до него, псувайки и заканвайки се, че ще го убият. Реакцията му - влиза отвътре и заключва вратата. Тримата убити започват с металните пръти да разбиват стъклата. Единият от тях хвърля желязото по Николай през счупения прозорец. Вторият прави опит да влезе", разкри адв. Стоичков. 

Именно в този момент Николай прави няколко крачки навътре в къщата, взима пушката и започва да стреля. Не се цели персонално, на стреля по силуети. Малшанс е, че от три изстрела, и трите са в целта", коментира адв. Стоичков. Според него няма предпоставки за взимане на най-тежката мярка, като поиска домашен арест за Николай. 

Защитникът разкри още, че Николай сам се обадил на тел. 112 и съобщил, че е извършил убийствата. Казал къде е, предал е пушката и активно е съдействал на органите на реда. 

"Какво би трябвало да направи моя подзащитен? Да чака да преборят него и дъщеря му?", зачита адв. Стоичков. 

Прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на Николай. Посочи се, че дори и след като е гръмнал тримата, е произвел допълнителни изстрели. Запитан какво иска, Николай каза пред съдията "Каквото решите!". 

Очаквайте подробности! 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Рогошлия

Рогошлия

10.08.2022 | 13:58

В махалата говорят,че понече от 10 години тримата убити са тормозели семейството на убиеца.Казал е,че не съжалява, трябвало това да стане отдавна.

Отговори
1 0
Драган

Драган

10.08.2022 | 13:48

Щом са нахълтали въоръжени !?

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?