2374
Следвайте ни

Трима на съд след сделка с хероин за 40 бона край Пловдив

viber icon

Уличен дилър от Столипиново и неговите снабдители отиват на съд. Те са задържани след сделка за хероин за близо 42 бона, край Пловдив. 

Сделката се осъществила на 26 май тази година. Уличният дилър пласирал в квартала си и се зареждал от двама, които живеели в Кърджалийско. На датата той се уговорил с тях да му доставят още стока. Разбрали се да се срещнат в село Поповица след 22 часа. Там комбината му предала близо половин килограм хероин, оформено като пресовка, увита с тиксо. Дилърът от Столипиново взел наркотика и го укрил в тавана на колата си. По-късно е бил спрян от полицейски служители в района на Пловдив и съответно арестуван. Малко по-късно хванали и снабдителите. Така и тримата се сдобиват с обвинения за дрогата, като единият ще отговаря и за притежание на незаконни боеприпаси, скрити в дома и в колата му. 

Спрямо тримата първоначално е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. През септември ан уличния дилър е била изменена от съда в „домашен арест“ по здравословни причини, като му е била наложена ограничителна мярка „Забрана за напускане на пределите на страната“. Ако бъде признат за виновен, го очакват от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 бона. 

Снабдителите могат да лежат между 2 и 8 години, както и да отнесат глоба от 5 до 20 бона. Наказанието, предвидено от закона за незаконно държане на боеприпаси, пък е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?