49

Тревога: Деца увиснаха от 6 метра, пожарната в спешна спасителна акция

Пожарникари спасиха две 10-годишни деца от село Бенковски. Момчетата решили да се разходят с велосипедите си в околностите на населеното място, където имало изоставена селскостопанска сграда. Невинната игра обаче се превърнала в опасно преживяване, след като децата се качили на покрива на 6-метровата постройка и не успели да слязат.

Едното от момчетата позвънило на тел 112 и потърсило помощ. Към мястото бил изпратен екип пожарникари от Трета служба. Неточното описание на местността и липсата на обратна връзка с децата, които вече не отговаряли на телефона, затруднили огнеборците. След близо час издирване обаче децата били намерени и спасени. Малчуганите били уплашени и притеснени от факта, че след като родителите им научат, ще има последствия. След като приключили спасителната акция, огнеборците продължили работа с рутинен сигнал за гасене на пламнали сухи треви.

От пожарната отправят апел към родителите да държат непрекъснат контакт с децата си и да не ги оставят без надзор, особено когато са поверени на по-възрастни роднини или са оставени сами. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?