71

Трети опит за старт на делото за подкуп срещу Ральо Ралев

Трети опит за старт на делото срещу бившия кмет на район "Северен" Ральо Ралев ще бъде направен в Окръжния съд в Пловдив утре. Разпоредителното заседание е насрочено за 09.30 часа. Обвинението срещу Ралев е за взимането на подкуп в размер на 60 000 лв. Другите двама обвиняеми по делото са Даниела Вълова и Иван Делевски, привлечени в това им качество като съучастници. 

Припомняме, че веднъж делото бе върнато на прокуратурата за коригиране на отстраними процесуални нарушения. От обвинението се справиха сравнително бързо и така съдът насрочи процес. След това обаче се стигна до ново отлагане заради изборите. Адвокатът на Делевски Гънчо Гънчев игра за кметския стол в община Карлово. Както е по закон, защитникът си взе отпуск, но неговото място не зае друг. 

Според обвинението Ральо Ралев, Даниела Вълова и Иван Делевски се познавали от години. През месец март 2018 г. инвеститор сключил договор със собственици на имот в район „Северен“ за строителство на жилищна кооперация срещу обезщетение. Той внесъл в кметството проектна документация за строеж на жилищна сграда за одобрение. По закон само главният архитект в район "Северен" след проверка на документацията давал разрешение за изграждане и строеж. Преди внасяне на документите за одобрение, чрез фирма за строителен надзор, била направена консултация с архитекти, за съответствие на проекта със законовите изисквания. Вместо очаквано одобрение на проекта, за същия бил получен отказ и бил върнат за отстраняване на няколко забележки, след което отново бил внесен за разглеждане в кметството. Последвала консултация от инвеститора с архитекти и той получил уверение, че проектът му ще бъде одобрен, но това не се случило.

Инвеститорът разбрал, че проектът му е бил изискан от кмета Ралев и се намирал в кабинета му, поради което си записал час за среща с него. Така се стигнало до среща с Вълова и Делевски. По време на разговорите с тях инвеститорът разбрал, че Даниела е "калкулирала", че ако построи сградата щял да спечели сума в значителен размер – около 300 000 евро, като 10% от тях  - 30 000 евро или 60 000 лева, трябвало да бъде предадена на кмета Ралев, за да даде своето одобрение за проекта.  На 30 май 2019 г. на бензиностанция в Пловдив инвеститорът предал парите - сумата от 60 000 лева, поставени в червена хартиена торба, на Делевски, който бил задържан от служителите на МВР.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Ральо крадеца

Ральо крадеца

21.11.2023 | 20:09

Ще ми пръднете на оная работа След още малко време, всичко ще се е потулило.Гарантирано, от ГЕРБ

Отговори
12 2
Бончо Бончев

Бончо Бончев

21.11.2023 | 22:03

Ще ти пръднат, ама уя ще ти замирише на миризливка.

Отговори
0 1
За крадец не ставаш ти си будала..!

За крадец не ставаш ти си будала..!

21.11.2023 | 19:23

А неговият началник,Мамин кога ще го обвините за откраднати над 100милиона?Този е само бушон и трябва да изгори за да се запази истенския виновник за дъното на което се намира в момента общината!

Отговори
10 1
Лицемер,Крадец,к

Лицемер,Крадец,к

21.11.2023 | 18:00

Какво може да бъдеш в бг!?

Отговори
8 3
Ральо

Ральо

21.11.2023 | 17:47

Цък...цък..минусче и оргазъм Сигурен съм че същите тези му правихте федероси като беше кмет..... ..но приятно самозадоволяване все пак ....анонимно и безплатно е...

Отговори
6 18
Tomi

Tomi

21.11.2023 | 16:48

Първия и последния кмет на Северен който направи мангалите от района сами да си говорят...... Багерите тъкмо бяха набрали скорост барака след барака ...катун след катун... голям кеф беше за душата ...За тези които го оплюват че бил крал ???. Сега и преди са крали но само с това са ги запомнили ....

Отговори
6 27
Болен

Болен

21.11.2023 | 19:54

Ральо, ти у ред ли си?! Сам ли си пишеш!

Отговори
10 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?