49

Травеститът Лили се оказа обирджията, заключил пенсионер в мазе в Пловдив

Казал, че ще събере парите, за да ги върне на дядото

19-годишният обирджия, заключил пенсионер от Пловдив в мазе и откраднал спестяванията му, се оказа травестит. Той нарича себе си Лили, облича се с женски дрехи, каза пред "Марица" заместник-районният прокурор Атанас Илиев. 

"Дядото е на възраст над 90 години. Все още си мисли, че става въпрос за жена", добави той.  

Апашът явно е използвал факта, че в женски образ печели доверие. Така направил и с възрастния пловдивчанин. 19-годишният му се представил за жена, която има нужда от помощ. Оплакал се, че е гладен и жаден, и му поискал вода. Срещнал самотния старец пред дома му, докато изхвърля боклука. "Дядото го поканва в жилището си, обядват. Лесно установява къде съхранява спестяванията си“, посочи прокурор Илиев.

Така Лили гостува на пенсионера няколко пъти и ял на трапезата му, а в деня на обира влязъл в апартамента му без покана. Но дядото не се усъмнил. Поискал да му покаже мазето, но не очаквал какво му предстои. Травеститът го бутнал вътре, заключил го, след което му отмъкнал 7000 лв. и изчезнал. 

Предвид, че дядото описал жена на разследващите, издирването се оказало трудна задача. След голям обем работа се установява, че младият обирджия води скитнически начин на жияот и обикаля из цялата страна. В крайна сметка на 25 ноември е установен във Враца. Вече е с повдигнато обвинение за грабеж. Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
шорошояд загрижен за европейските ценности

шорошояд загрижен за европейските ценности

06.12.2022 | 15:32

А какво стана с траверса Алексия от Кючука?

Отговори
0 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?