Следвайте ни

Тръгна делото на леля Веска, която удуши мъжа си в банята

Още днес 68-годишната счетоводителка Веска Хаджиева може да получи присъда от Окръжния съд. Магистратите дадоха ход на делото за извършеното от жената убийство.

Както „Марица“ многократно писа, в началото на тази година Хаджиева умъртви 73-годишния си съпруг Костадин с голи ръци в банята на семейната им къща в село Труд.

В съдебната зала днес се оказа, че делото ще се гледа по съкратената процедура по искане на обвиняемата и адвоката й Орлин Търновалийски. Това наложи връщането на дузина свидетели, призовани да дават показания по случая. Пред съдебния състав ще бъдат разпитани само двама от тях.

При това положение е възможно до края на деня леля Веска да чуе и присъдата си.

Убийството на Костадин Хаджиев беше извършено в неделния ден на 13 януари т. г. Тогава той се канел да влиза в банята, когато жена му го попитала къде са й ключовете. Двамата се скарали, а шумният скандал прераснал във физическа саморазправа.

По време на кавгата голият Костадин посегнал да удари жена си с дървен налъм. Двамата се сборичкали, Веска успяла да го хване за гушата и стискала, докато мъжът й спрял да мърда.

След това заличила следите от борбата в банята, а на следващия ден отишла на работа, сякаш нищо не е станало. Малко по-късно приятел потърсил Костадин по телефона, но като не получил отговор, отишъл у тях и открил трупа му в банята.

След ареста Веска Хаджиева разказала покъртителни подробности за отношенията с мъжа й. Той пиел, посягал й и си бил довел любовница вкъщи. 

Костадин и Веска постоянно се карали. Живеели по един покрив, но в различни стаи. В деня на убийството напрежението ескалирало за пореден път и този път жената надделяла в схватката.

Според защитата й тя е извършила престъплението при самозащита. Ако магистратите не приемат този довод, Веска Хаджиева може да получи присъда лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

 

 

 

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?