Следвайте ни

Трагична статистика: По 11 души загинаха в Пловдив и София в пожари

viber icon

11 души са загинали в огнени стихии в Пловдив и региона през цялата 2020-а. Точно толкова са и в столицата, което означава, че си делят трагичната първа позиция. Това сочат данните на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Любопитното е също, че Смолянско е извън играта, тъй като през миналата година там няма загинал от възникнали пламъци. 

Статистиката сочи, че през 2019-а загиналите в Пловдивско са с един по-малко. Ранените в резултат на възникнали пожари пък са 30. Техният брой се е увеличил с 10 %. През 2019 година пострадалите са 27. 

Фалшивите сигнали, заради които са се разкарвали огнеборците са 248. Броят им е намалял почти двойно за четири години. През 2016-а повикванията за „зелен хайвер“ в града и региона са били 421. По този показател дишаме във врата на столицата, която е регистрирала 299 фалшиви сигнали за пожари през цялата 2020-а. 

Данните показват още, че през миналата година в Пловдивско са върлували общо 3348 огнени стихи, от които 684 с материални загуби. През 2019-а са пожарите са били с 639 повече. 14 заведения и ресторанти в града и региона са били сред жертвите на огъня. 

Основните причини за воя на пожарникарски сирени през годината са били късо съединение, небрежност при боравене с открит огън, неправилно използване на отоплителни и нагревателни уреди и техническа неизправност. 148 от огнените стихии са с неясни причини за възникване. 

По три са пожарите в резултат на природни явления и детска игра, 8 са умишлени, а един е възникнал заради некачествен ремонт. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?