71

Трагедията в Пловдив: Кристиан купил джипа ковчег със спестени пари от Англия! Вижте какво правил преди мелето

21-годишният Кристиан Екмекчиян, който загина при тежката катастрофа на бул. "Руски", работил дълго време във Великобритания. Там успял да спести пари, с които да закупи джипа "Рейндж Ровър".  

С мощната кола Кристиан изкоренил две дървета между платната на булеварда, след което се забил в трето. От зловещия удар колата, която се оказа регистрирана на софийска фирма, се усукала около стъблото и се разцепила надве. Броени минути по-късно на място пристигнали полицаи, пожарникари, спасители и медици.  Кристиан и 20-годишната му спътница Теодора Николова обаче издъхнали на място. Близки до починалото момиче не бяха сигурни, че двамата са били гаджета. 

По информация на "Марица", преди катастрофата младежите са били забелязани в района на Централна гара. Джипът бил спрян, от него се чувала силна музика, а те играели на карти. Разпиляно тесте карти бе открито на мястото на жестоката катастрофа, което потвърждава информацията. 

Екмекчиян е студент в Пловдивския университет,  но има и регистрирана фирма за търговия "Аква делукс". Съдружник в нея е баща му, за когото се твърди, че в момента е в Англия.  

Кристиан взел книжка и станал правоспособен водач през януари 2021 г. За тези три години е санкциониран общо 16 пъти, каза вчера шефът на "Пътна полиция" в Пловдив главен инспектор Красимир Нешев. Съставени са му били пет акта, има 10 броя фишове за маловажни нарушения и един за превишена скорост с над 21 км/ч, за което му е наложена глоба от 100 лв. Четири пъти е хващан да кара без колан и веднъж е предизвикал катастрофа заради неспазване на дистанция, обясни Нешев и изказа съболезнования на близките на загиналите.

По думите му, нарушенията на загиналия шофьор не са сериозни, но пък са много за краткия му опит зад волана. "Не мога да кажа, че е бил рисков водач. Няма сериозни нарушения. Това са нормални провинения, които всеки водач извършва на пътя. При него обаче са много за кратко време", посочи шефът на КАТ. 

Той допълни, че няма случаи, при които Кристиан да е засичан и глобяван заради употреба на алкохол и наркотици. 

До няколко дни ще са готови резултатите от кръвната проба на загиналия шофьор, за да стане ясно дали е бил чист и в момента на катастрофата. 

Нешев подчерта, че преди фаталния удар в центъра на Пловдив е валял обилен дъжд и улиците са били мокри. "Това, в съчетание с несъобразената скорост, е довело до трагичния сблъсък", каза още той. 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 11 оценки
4.4/5 от 11 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?