2374

Трагедията в Желязно: Винят бащата за смъртта на 8-годишната Вилиана

Данчо я доведе до лудост, носи вина за убитото дете, твърди близка на майката Лиляна

Трагедията в село Желязно все още е повод за разговори сред жителите. Те продължават да недоумяват защо майката Лиляна Халкалиева уби 8-годишното си дете навръх 1 юни, след което опита да се самоубие. Близка на семейството се свърза с "Марица", за да изсветли причините за случилото се. 

"Писна ми да чета врели некипели за това, че бащата бил неизвестен. Не е неизвестен, поне за близките. Близките й знаят колко бе манипулирана, преследвана, заплашвана и т.н. от бащата на детето, който също е от село Желязно (от малцинствата) и се казва Данчо. Въпросният хубавец си живее безнаказано и спи в леглото си, сигурно вече с ново завоевание, което да побърка психически. Многократно Лили се опитваше да се раздели окончателно с въпросния "баща", който незнайно как без права над детето (което не беше припознато от него) успяваше всячески да манипулира Лили. Заплашваше я с какво ли не и по какъв ли не начин още откакто роди Вилиянка", пише читателката ни, която пожела да запази анонимност предвид обстоятелствата. 

"Забрани й приятелки, общуване с околните, след това винаги имаше последствия за Лили, предизвикани от страна на Йордан. Психично болният баща, който съсипа едно момиче, една майка, която още от първия миг гледаше момиченцето с цялата си любов и сърце. Лили обичаше дъщеря си безусловно. И случилото се не ще промени това. Психическото заболяване предизвика бащата на детето с постоянните си претенции, изисквания, манипулация, заплахи, обиди, имаше и заплахи за убийство от негова страна. Но той остана в сянка. Така добре си изиграваше картите това момче, че винаги беше скрит зад някой храст, а Лили му вършеше мръсната работата. Караше я да иска пари от близките си, издържаше се на неин гръб. И въпреки всичко той бе бог за нея. Когато е убивала дето си, е говорела именно с Йордан по телефона, който е знаел какво се случва. Всичко е предизвикано от него", посочи читателката ни. 

Тя добави, че бащата не е дошъл нито на изписването на детето от болницата след раждането, не дошъл и на погребението. Районният съд в Пловдив одобри предложението на прокуратурата Лиляна да бъде настанена за лечение в психиатрично заведение. Предвид че има психично заболяване, тя няма как да отговаря за действията си пред съда. Ако има обжалване на решението, то ще се разгледа утре, 5 юли. 
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?