49

Трагедията с починала ученичка до Калофер влиза в съда

Баща и син са обвинени за настъпилата смърт

Трагедията с 17-годишното момиче, което загина в катастрофа с джип до Калофер, влиза в съдебната зала. Окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу двама мъже - баща и син, съответно на 50 и на 19 години. 

Момичето почина на 12 август 2021 година. Тогава баща и син, посетили местността „Екопътека Калофер“. С тях били и 17-годишното гадже на сина, както и други техни близки. До там стигнали с джип, шофиран от бащата. След като се разходили в района на „Екопътека Калофер“, седнали за кратка почивка в близко заведение. Там родителите на ученичката я потърсили няколко пъти, но не успели да се свържат с нея, защото телефонът й имал слаб обхват. Установено е, че бащата дал ключа от автомобила на сина си, като му казал да кара бавно и да отиде на място, където приятелката му ще може да се обади на родителите си.

Непълнолетният тогава младеж се качил в колата и потеглил в посока към Калофер. До него седнала приятелката му, която не поставила предпазен колан. 17-годишният зад волана карал с 58 км/ч по пътя. При навлизане на десен завой по посока на движението си не намалил скоростта. Джипът излязъл от пътното платно, завъртял се и се преобърнал, при което е загинало момичето.

Младежът е с обвинение, че по непредпазливост е причинил смъртта на ученичката, а баща му - за това, че предоставил колата на непълнолетния си син. 

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?