Следвайте ни

Трагедията с кемпера до Кричим влиза в съда

viber icon

Трагедията с кемпера в края на юли миналата година влиза в съда. Прокуратурата повдигна обвинение на 36-годишния шофьор В. Г., който с превишена скорост предизвика челен сблъсък до малката стена на язовир Въча и отне живота на двама рибари. Към момента той е с взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото. 

Припомняме, че на 27 юли миналата година В.Г седнал зад волана на „Ауди А8“, в посока към Девин, като маршрутът му преминавал през Кричим. Той достигнал до малката стена на язовир Въча. В този шофирал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой преминал в насрещната лента за движение, въпреки забранителната маркировка. В това време в обратна посока пътувал кемпера с двамата приятели рибари. Седналият зад волана му видял идващия отсреща лек автомобил, отбил вдясно, плътно до подпорната стена и намалил скоростта си на движение. Поради тесния участък на пътя, двете коли не успели да се разминат и настъпил челен сблъсък. В този момент скоростта, с която се движело аудито била 73 км/ч. Двамата от кемпера загиват на място, а спътник на виновния шофьор получил средна телесна повреда. 

Извършена била химическа експертиза, при която е установено, че В.Г. не е употребил алкохол или наркотици преди да седне зад волана. Според автотехническата експертиза, причината за пътното произшествие е превишена и технически несъобразена скорост, с която е управлявал, както и навлизането му в насрещната пътна лента.  Наказанието, което може да получи е затвор от 5 до 15 години и лишаване от право да шофира.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?