71

Трагедията с Фанка: Александър дълго планирал убийството, след това прикрил следите

Доказателствата сочат, че 31-годишният Александър не е извършил престъплението спонтанно, а го е подготвял от дълго време. След убийството е предприел действия по прикриване на следите. Това каза в съдебната зала наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев, предаде репортер на "Марица". 

Той подчерта, че са извършени множество огледи, претърсвания на имоти, иззети са и различни веществени доказателства. След като трупът на Фанка е открит, е установено, че е умъртвена умишлено. Това е споделил и задържаният в самопризнанията си. Прокурор Молев поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за Александър. 

Адв. Анастасия Будакова, която е негов защитник, посочи, че по делото са налице достатъчно данни, че Александър е осъществил престъплението. Но подчерта, че не споделя тезите на прокуратурата що се касае за това, че клиентът ѝ може да се укрие и да извърпи друго престъпление.

"Моля да приемете, че категорично се отхвърля възможността той да се укрие. Александър е самотен баща, полагал грижи за двете си деца. Няма опасност да извърши друго престъпление. Той е лице с положителни характеристична данни. Не е осъждан, няма криминални прояви. Заявил е, че е готов да си понесе отговорността. Не мога да споделя и тезата, че е имало предварителна подготовка за убийството на Фанка. Няма доказателства и данни, които навеждат такива изводи", каза Будакова. 

Адвокатката пожела по-лека мярка за Александър - домашен арест, която, според нея, също ще изпълни необходимите цели. В крайна сметка магистратите обаче оставиха задържаният за убийството в ареста. Решението може да се обжалва в тридневен срок, При постъпила жалба, мярката ще се гледа на 6 декември пред Апелативния съд в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ферди мравката

Ферди мравката

30.11.2022 | 12:26

Адв. Будакова има походката на Ферди мравката

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?