Следвайте ни

Трагедията е огромна! Каква ще е съдбата на майката от кървавия апартамент на ул. "Киев"

viber icon

След братоубийството на ул. „Киев“ в сряда следобед, обитателите на блока все още са в потрес. Коментират как е възможно така да завърши кавга за апартамент, още повече брат да погуби брат си. 

Разтревожени са и за баба Стефка – майката на Илия и Петко. Тя страда от деменция, дори и не е осъзнала каква грозна картинка се е разиграла пред очите ѝ. 

Близки до семейството разказаха, че корените на възрастната жена са от пловдивското село Куртово Конаре. Стефка е най-голямото дете във фамилията Накови, има братя и сестри, по-голямата част от които вече починали. Членовете на семейството се разпръснали рано и всеки поел по пътя си. Някои живеят във Велинград, други в Брестовица, трети напускат страната. 

Стефка била болна от години. Мъжът й, родом от Асеновград, се грижил за нея и правил всичко, за да се чувства добре. Работил в пощата, но починал и оставил жена си сама. Тогава започнали препирните между двамата братя Илия и Петко. 

„Какво ще стане сега със Стефка? Тя има къща в Куртово Конаре, точно до гарата. Но може да я бутнат. Къде ще отиде тя? Ще я вземат в някоя болница или дом и ще издъхне на никому нужна. Не знам дали ще се грижат за нея роднините“, коментира нейна позната. 

Засега съдбата на баба Стефка, изгубила децата си във война за апартамента, остава неясна. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Много  правилно

Много правилно

04.12.2020 | 12:34

Се повдига въпросът за майката на загиналите. Стефка има корени от Скобелево.Мъжът и Стефан е от Стара планина.Служил е в Севлиевските казарми като офицер.Той беше свестен човек-голям любител на планинския туризъм.Говохите за нещастната Стефка и нейните роднини.Най облагодетелствувания неин близък след трагедията ще са внукът и Стефан и неговата майка- вдовицата на малкия брат-застреляният Петко.Именно те трябва да положат грижи за овдовялата Стефка!?

Отговори
18 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?