Следвайте ни

Трагедията до Пловдив: Медицинската сестра, блъснала детето, оказала първа помощ

viber icon

69-годишната медицинска сестра, блъснала 5-годишното момче в пловдивското село Ръжево Конаре, няколко минути се е борила да спаси живота му, оказвайки първа помощ. Това каза пред "Марица" кметът на населеното място Димитър Гинов.

"Жената, която била зад волана, е уважавана и почитана медицинска сестра в селото. За нещастие има такива моменти, като този вчера. Случват се и на най-добрите хора. Самата тя е оказала първа помощ след инцидента, поела е голяма част от доболничната помощ. Всичко е станало много бързо. Тя е карала с не много висока скорост. Детето е изскочило и попаднало под гумите на колата", обясни Гинов.

По думите му жителите на селото са потресени, тъй като подобен инцидент не е често срещано събитие там, още повече когато жертвата е дете. "Има няколко семейства от Сливенско от малцинствата, които са временно пребиваващи тук за сезонна работа. Наели са къщи тук, по цял ден работят, а децата остават безпризорни", каза още кметът на Ръжево Конаре.

69-годишната медицинска сестра е арестувана от полицията след тежкия инцидент. Момчето е починало на път за болницата. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мама Миа

мама Миа

26.07.2021 | 12:25

Има едно заведение до пътя в това село и там циганета нарочно скачат на пътя да стряскат шофьорите.Голям купон пада.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?