1939

Трагедия в "Тракия": Работник падна от 5-ия етаж на строителен обект, издъхна в болницата

Работник почина след трудова злополука на строителен обект в Пловдив. Инцидентът станал към 9 часа сутринта вчера, потвърдиха за "Марица" от пловдивската полиция. Мъжът, който е на възраст малко над 50 години, работил на строеж на бул. "Освобождение" в кв. "Тракия". По първоначална информация бил върху скеле, когато изведнъж залитнал и полетял надолу от петия етаж.  Предвид височината от 12-14 метра, работникът пострадал тежко. След подаден сигнал на тел. 112, на място пристигнала линейка. Мъжът бил откаран в болница, но там издъхнал. 

Назначена е проверка по случая от Инспекцията по труда в Пловдив, каза пред медията ни директорът на институцията инж. Атанас Чернаев.

Изпълнител на строежа, където е станал фаталният инцидент, е ГБС. Уточнява се и коя фирма е била работодател на починалия, защото вероятно има подизпълнители. Предстои да се изясни точно как се е стигнало до злополуката и дали са били спазени всички изисквания за безопасност. 

Заради инцидента тръгнаха масови проверки по строителните обекти в Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Арх

Арх

11.01.2023 | 17:56

Имаше такъв случай на моя сграда, пак там. Работникът решил да подремне, а преграда не била монтирана. Обърнал се и паднал. Прикриха го.

Отговори
18 4
Аятолах Хуманен

Аятолах Хуманен

11.01.2023 | 18:37

Никой не спазва техниката на безопасност от обикновеният общак до директорите на фирмите

Отговори
26 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?