Следвайте ни

Трагедия в Кючука! Сержант изби цялото си семейство

viber icon

21 януари 2013-а. Малко преди обяд пред апартамент на бул. „Македония“ почернява от полиция. Съседи надничат през шпионките, криминалисти сноват напред назад. Открити са 4 трупа - родители и двете им деца. Съседите са втрещени и започват да гадаят какво се е случило. Истината обаче остава загадка.

Семейството на Георги и Николина Тепавичарови е за пример. Осигуряват всичко необходимо за двете си деца - Ангел и Илия,

никога не се карат със съседите, впечатляват с възпитание и вежливост.

Георги Тепавичаров постъпва в армията през 2001 година, работил е в различни военни формирования, а през 2008-а е произведен в сержант. Последно е работил като специалист по комуникационни, информационни и навигационни системи в авиобазата в Граф Игнатиево. Справял се е изключително добре с работата си и в края 2012-а е получил висока атестация, заради което е бил предложен за повишение. Завършил е висше, но не военно образование. Не е участвал в мисии, но се е включвал във  всички учения на авиобазата.

Николина е била управител на къща за гости “Тепавичарова” в Чепеларе с 8 стаи, които се давали под наем предимно чрез резервации по интернет, рядко работела с  туроператори.

Тя е завършила Техникума по туризъм в Чепеларе, откъдето е майка й, а  по-късно - бизнес администрация в Нов български университет. Туристите били посрещани от възрастните родители на Николина, които се опитвали да въртят и магазинче за зарзават до къщата. През 2012-а баща й Емил починал и в Чепеларе останала само майката. Когато имала проблем с клиентите, тя винаги ги препращала за контакт по телефона с дъщеря й в Пловдив с обяснението, че тя движела бизнеса с къщата за отдих. Като хотелиер обаче Николина не членувала в местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе и затова останала почти неизвестна сред местните в бранша.

След като майчинството й свършило, Николина работила половин година в магазин за кухненско обзавеждане, който се намира под блока на бул. "Македония". Напуснала през ноември 2012-а. Двамата със съпруга си Георги смятали да отворят собствен магазин със сходна дейност. Той самият в почивните си дни поставял дограма на частно. Към края на годината двамата родители били на екскурзия в Турция без децата си.

На 10 януари 2013-а семейството празнувало рождения ден на малкия си син - Ангел. Тогава той е навършил 4 години.

Само 11 дни след това обаче историята на Тепавичарови приключва фатално.

В 11.25 часа на 21 януари, понеделник,  патрул на Първо районно прави обход. На пейка пред блока на бул. „Македония“ униформените забелязват притеснен мъж. Решават да проверят какво се случва.  Той обяснява през сълзи, че е намерил трупа на снаха си и не може да отвори другата врата в апартамента. Полицаите подават сигнал и след минути мястото почернява от служители на реда.

Криминалистите установяват, че убитите са Николина и Георги Тепавичарови и двете им деца - Ангел, на 4, и Илия, на 8 години. Първоначалната версия -бащата е убил първо майката, после и двете им деца, а накрая е гръмнал и себе си. Стрелбата е станала със законно притежаван револвер, като разрешителното за носене на оръжие е издадено от Районното управление в Асеновград.

Семейството е видяно за последно в  петък, когато съсед забелязал, че Георги и брат му Костадин си говорят пред блока. Предполага се, че  убийството е станало в петък срещу събота.  Георги е открит мъртъв в детската стая, двете  деца - също. Майката е намерена убита в  спалнята. Всички имат по един куршум в главите. Предполага се, че са простреляни, докато спят.

Часове след началото на огледа пред блока, ограден с полицейска линия, се трупат съседи и минувачи, които коментират все още откъслечната информация. 

Братът на Георги бил в шок, след като той пръв е открил тялото на снаха си. Отишъл в апартамента по молба на родителите си, които в продължение на два дни безуспешно се опитвали да се свържат със сина си. Костадин имал ключ от апартамента и успял да влезе с него. Там се натъкнал на ужасната гледка. Вратата на детската стая обаче не помръдвала, а там лежали труповете на децата и Георги. По-късно по време на огледа се оказало, че тялото на Тепавичаров е затиснало вратата.

Дълго време разследващите изясняват мотивите за кървавата трагедия в апартамента на бул. „Македония“.

Водещ остава финансови проблеми.

Привидно Тепавичарови не давали вид, че имат някакви финансови проблеми. Георги карал нова дачия, наемът на ведомственото жилище бил символичен, обличали се добре, успявали да пътуват и в чужбина. Според близки на семейството обаче Тепавичаров бил потънал в дългове.

Месец преди ужаса Георги започнал да прехвърля имоти, които се водели на негово име, на името на брат си. Записал на негово име и семейната дачия. Обяснил му, че не може да покрива вноските си по кредитите и за да не му ги вземат от банката, иска да ги запише на него. Тогава се говори, че Тепавичаров имал два кредита - един потребителски от 10 000 лева и ипотечен от 300 000 лева. Друг факт, който събудил подозрение у криминалистите за предварително планиран сценарий, е ключът, който Георги дал на Костадин само преди седмица. Обяснил му, че за всеки случай иска да остави един резервен комплект у него, защото “всичко се случвало”. Младежът бил изненадан, но и през ум не му минало какво предстои.

В ранния следобед зловещата новина за смъртта на сина, снахата и двамата му невръстни внуци стигнала до бащата на Георги - Илия Тепавичаров. Роднините в Нареченски бани се съмняват сержантът да е способен да убие съпругата и децата си и не изключват някой друг да е извършил разстрела.

Крайното становище на разследващите обаче е категорично.

След десетки експертизи и разпити, продължили два месеца, Военната прокуратура заключи, че сержант Георги Тепавичаров е извършил жестокото престъпление, тъй като е имал психични проблеми. Страдал е от тежка меланхолна депресия. Заради проблема с вноските по заемите Георги изпаднал в тежък психичен срив и то две седмици преди убийството, твърдят тримата специалисти, изготвили комплексната послесмъртна експертиза. Нито близките на Георги, нито колегите му от авиобаза „Граф Игнатиево” са забелязали у него симптомите на отчаяние.

Според наредбата за контрол и превенция на психичните заболявания специализирано звено от психолози регулярно следи поведението на военните служители, но отклонения при Тепавичаров не били констатирани. Мъжът е бил в отпуск от 8 януари до 4 февруари.

Малкият Илия - отличникът на класа

Психолог и педагогически съветник съобщават на второкласниците от СОУ “Братя Миладинови” за трагедията с Илия. “Няма да е пресилено, ако кажа, че Илия е първенецът на класа. Съжалявам, не мога да говоря за детето в минало време. Отлично възпитан, учтив, неконфликтен, никога не е проявявал агресия. Дори не е нагрубявал съученик. Шокирана съм”, коментира тогава класната на 2 “а” Кирилка Кирева. 8-годишното момче било за последно в клас в петък. Майка му Николина дошла да го вземе на обяд, за да го заведе на зъболекар, и детето не се върнало следобед за занималня. След като и в понеделник не дошъл на училище, класната се обадила по телефона на майката и бащата, но те били изключени. Джиесемът на Илия също бил на гласова поща. Кирева се притеснила, че нещо се е случило, уведомила директорката и тя я пратила до адреса на детето заедно с педагогическата съветничка и зам.-директорката. Там трите разбрали за ужасната трагедия.

Илия участвал активно и в театралния кръжок “Приказен свят”, където правели драматизация на приказки и ги играели. Последно Илия влязъл в ролята на рибаря от “Рибарят и златната рибка”.

Семейството лежи в общ четворен гроб

Близки и приятели изпращат семейство Тепавичарови в ритуалната зала, където преди десетина години двойката се е венчала. Над четиридесет военни, колеги заедно с началниците им от авиобаза „Граф Игнатиево“ се включват в поклонението с червени карамфили в ръце, а върху затворените ковчези са положени венци и цветя от съученици. През цялото време братът на Георги ридае неутешимо, докато в един момент припада.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

Главен редактор

Главен редактор

22.02.2021 | 07:45

Най-тъпияг журналистически похват да привлича внимание като претопляш стари манджи.

Отговори
3 0
Нали

Нали

21.02.2021 | 20:44

Иван Тотев, избран с гласовете на ГЕРБ, завърш два пълни успешни мандата като кмет на Пловдив! Въпреки заложените му капани от Славчо Атанасов, Тотев успя да си стъпи на краката още през първата година на управлението като кмет и в продължение на два мандата успехите му са неизброими! От завършване на важни инфраструктурни обекти, чакащи с години до образование и рекордно ниска безработица, благодарение на привлечени инвестиции и прозрачно усвоени евросредства! Популярността на Пловдив се издигна на световно ниво, благодарение на успешно проведеното събитие ЕСК, за спечелването на което Тотев изигра голяма и лична роля! През цялото това време политическите му противници в безсилието си успяваха да му намират само дребни кусури, които да заливат обилно с помия и да я хвърлят по него! Тези им действия ги направиха да изглеждат още по-безпомощни и жалки в очите на пловдивчани и съвсем закономерно след оттеглянето на Тотев като кандидат за трети мандат (който щеше да спечели без проблем), Зико разгроми Славчо Атанасов, който вместо да подвие опашка, предпочете падението на загубил за трети пореден път предател!

Отговори
3 2
Мнение

Мнение

21.02.2021 | 19:39

Ееее Нали, мамин Тотю пак си смръкнал повечко в почивния ден . Много те дразни Славчо Атанасов....щото не може на малкия пръст да му се хванеш нещастник ! Ще си умреш от злоба наркоман грозен!!! Сега си в листата на герб в Пловдив, търсиш имунитет с депутатско място,но знай че ГОСПОД забавя но не забравя ....!

Отговори
4 2
Бай Ставри

Бай Ставри

21.02.2021 | 20:48

Тотев няма нарушения за да ходи в затвора, но какво ще прави Славчо Атанасов без имунитет? Чакам го с нетърпение, строг съм, но справедлив! Ще му хареса.

Отговори
7 0
Перко

Перко

21.02.2021 | 19:29

Оставете мъртвите да почиват в мир, какво само притопляте стари манджи.

Отговори
7 0
Пак бомбастично  заглавие.

Пак бомбастично заглавие.

21.02.2021 | 17:42

Тони!Всичко което си писал е старателно направено. Но е от 2013 година и не е новина защото е много старо.Ако не сте новинари прекръстете вестника и помествайте четиво и от априлското въстание. Мога да ти съобщя подходяща тема!Тази нощ хулигани изчоплиха табелките с надписите на звънците на входовете на ул. "Капитан Райчо номера 42 и 44 в Пловдив. Ела и пиши.

Отговори
18 1
въпросът

въпросът

21.02.2021 | 17:41

Въпросът е че хората не са нещастни защото имат малко а защото искат да имат много.

Отговори
7 0
как'Сийка

как'Сийка

21.02.2021 | 17:36

Само Марица да бяха в пловдивските "медии"...някой да е превключвал случайно на ПОТВ да чуе каква дива простотия се вихри там?

Отговори
7 1
Телезрител

Телезрител

21.02.2021 | 20:02

Сакън,за бай ГенчУ лоша дума да нИ чувЪм!

Отговори
0 0
Тончо

Тончо

21.02.2021 | 17:10

Защо не отидеш да се изсeреш на площада бе, по-голямо впечатление ще направиш?

Отговори
8 1
Борис

Борис

21.02.2021 | 17:09

Марица, вие сте трагични!

Отговори
18 2
Нали

Нали

21.02.2021 | 17:07

Славчо Атанасов е гeй! Беше най-некадърният кмет на Пловдив! Ще остане в историята на града като прeдателят предал гласоподавателите си и пуснал комунистите в управлението на града през задния вход! Съмненията за връзките му с червената мaфия се появяват много често в публичното пространство, особено след скандалите със спорни имоти! Уви през загубените години за Пловдив ще останат само спомените за откриването на тоалетни и мръсотията от нищо неправенето!

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?