49

Трафикант на мигранти плаща 15 бона - стойността на джипа, с който извърши престъплението

Трафикант на мигранти от Азербайджан се споразумя с прокуратурата за условна присъда. Той бил заловен в началото на август при рутинна проверка на полицията по Подбалканския път до село Кърнаре. Униформените установили, че в джипа, шофиран от чужденеца се крият общо 12 нелегални мигранти - 8 от Сирия, сред които малолетно дете, трима от Ирак и един египтянин.

Трафикантът бил арестуван, а чужденците разпитани, след което насочени към миграционен център. Постигнато било споразумение за условна присъда, според която задържаният получава две години затвор, като наказанието се отлага с изпитателен срок от три години. По-сурови обаче са останалите санкции. Според споразумението, азербайджанецът трябва да плати 5000 лв. глоба, както и 14 700 лв. - стойността на джипа, с който превозвал мигрантите.

След измененията в Наказателния кодекс за това престъпление се предвижда отнемане на превозното средство в полза на държавата, ако то е собственост на извършителя на престъплението или ако пък не е негова собственост, се присъжда осъденият да плати пазарна му стойност в лева. В случая средството за извършване на престъплението не е било собственост на обвиняемия. Така возилото е оценено с пазарната стойност.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?