Следвайте ни

Тийнейджърка припадна след уиски на екс, приятелите ѝ в шок

viber icon

Момиче се озова в токсикологията в Пловдив, след като си купи бутилка уиски от ресторант и се напи до несвяст, научи „Марица“. Родителите ѝ подали жалба срещу продавачката в прокуратурата и полицията, тъй като дъщеря им е непълнолетна и законът не позволява възможността да си закупи алкохол. Бил съставен акт на служителката в заведението в размер на 2000 лв. Тя обжалвала, но преди ден Районният съд в Пловдив го потвърдил. 

Случката се разиграла на 12 юли миналата година в село Старо Железаре. Към 17 часа на центъра се събрала компания от 6 деца. Скоро към тях се присъединило и въпросното момиче.  Направила предложение към останалите да купи бутилка уиски и да ги почерпи. Останалите от компанията отговорили, че не искат, тъй като не пият. Въпреки това непълнолетната влязла в ресторанта и поискала уиски. Купила еднолитрова бутилка и пластмасови чаши. Малко след това две момчета от компанията, също непълнолетни, си взели бира от заведението. 

Хлапетата се отправили към двора на детската градина, където седнали на стълбите и започнали да пият. Момчетата – бира, а момичето на няколко пъти си сипала уиски и го изпила на екс. Приятелите ѝ я предупредили, че ще й стане лошо, но тя отговорила, че всеки път пие по този начин и не е имала проблеми.  

Малко по-късно тийнейджърката изпила повече от половината от бутилката с уиски, прилошало ѝ паднала на земята. Компанията изпаднала в ужас. Едно от момчетата взело телефона ѝ и се обадил на нейния баща. След като я взел ия закарал вкъщи, дъщеря му все още не се  чувствала добре. Така минути преди 02.00 часа вечерта се обадил на тел. 112 и детето било откарано в Клиниката по педиатрия, където медиците установили алкохолно натравяне. 

Момичето било изписано на следващия ден. Баща ѝ се ядосал и направил всичко възможно да разбере къде живее служителката от ресторанта, продала ѝ усикито. Най-накрая успял и провел разговор с нея. Първоначално тя отричала да е продала бутилка усики на дъщеря му, но накрая признала с думите, че си вършела работата и не можела да отговаря какво правят чуждите деца.

Бащата подал жалба в прокуратурата и в полицията. От държавното обвинение отказали да образуват наказателно производство и препратили материалите на началника на районното в Хисаря. Последвал акт, след което и наказателно постановление, което служителката от заведението обжалвала. В крайна сметка вчера Районният съд потвърдил санкцията в размер на 2000 лв. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

13.07.2021 | 15:22

Този келе.ш бащата трябва веднага да бъде подведен под съдебна отговорност.Не стига,че е отгледал и възпитал такава алкохоличк.а,вместо да си трайка и да го е срам да се покаже пред хората,той има наглоста да се расправя с хората.Келе.ш.

Отговори
6 3
Николай Колев

Николай Колев

25.07.2021 | 13:54

Аз съм този който наричаш " к*леш баща", НЕКА ВИДЯ СМЕЛОСТА ТИ И ЗАСТАНИ ПРЕД МЕН, не се крий жалък м*шкар.Това ,че съм съзирал отговорните институции, не е саморазправа. Нострадамос очаквам те да ти предскажа бъдещето ти. Защо тази кръчма продава алкохол на изборния ден на 11 юли 2021г. като това е заснето от журналиста на БНР Пловдив, ето и линк: https://youtu.be/Yo1IlJ8V8Q8

Отговори
1 0
USA

USA

13.07.2021 | 15:01

До 17 г. - само бира.

Отговори
3 0
Николай Колев

Николай Колев

25.07.2021 | 14:03

За съжаление първо бира им е продала,после 1л уиски +1л водка чашки и снаксове.Всичко това на 6 деца тинейджери.

Отговори
0 0
00001

00001

13.07.2021 | 14:57

А кога ще глобят бащата на момичето за липса на възпитание, родителски контрол и отговорност с петорно по-висока глоба? Ако всичко с домашното възпитание беше наред ... И къде е отдел "закрила на детето" , за да потърсят отговорност от родителите ....

Отговори
9 3
Николай Колев

Николай Колев

25.07.2021 | 14:01

00001 като си толкова заитересуван иди и провери да видиш,че още на следващия ден съм ги потърсил и съм ги информирал. Аз не съм жалък като вас ,където се криете и не бягам от отговорност. Много сте жалки да защитаване кръчмарка ,която продава на дете 1литър уиски +1литър водка,чашки и снаксове.Да беше им сервирала.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?