46
Следвайте ни

Тийнейджъри нападнаха студентка с метални тръби до Младежкия хълм, осъдиха ги на...

viber icon

Избягали от поправителен интернат тийнейджъри нападнаха студентка посред бял ден в Пловдив, научи „Марица“. Бруталните сцени се разиграли пред бензиностанция до Младежкия хълм на бул. „Христо Ботев“.  Там студентката очаквала свои колеги, тъй като се разбрали да отидат до ресторант.  Не подозирала обаче, че прредстои да изживее най-големия си кошмар. 

На 23 юли 2018-а двама тийнейджъри избягали от поправителния интернат и пристигнали в Пловдив. Около обяд се намирали в района на Младежкия хълм. Забелязали самотното момиче и им се сторила лесна мишена. Трябвали им пари, с които да напуснат града и да бягат. Решили да откраднат чантата на студентката, като се надявали вътре да има пари и ценности. 

В този момент тя все още чакала състудентите си. Видяла непознатите младежи да се приближават към нея. Първоначално не ѝ направило впечатление. След това обаче забелязала, че я наблюдават и са се засилили към нея с бърза крачка. Изведнъж единият нападател извадил метална тръба, дълга около 40 см., която досега криел зад гърба си. Замахнал към студентката, а тя започнала да крещи от ужас. Другият нападател хванал дамската чанта и няколко пъти се опитал силно да я издърпа. Най-накрая успял, като съучастникът му блъснал с ръце момичето, а то залитнало и паднало на земята. Двамата избягали в парка, тъй като някакъв мъж тичал наблизо и се притеснили да не ги заловят. В храстите разгледали съдържанието на отнетата чанта и открили в същата мобилен телефон, портмоне със сумата 53 лева, 3 броя секретни ключове, дамски принадлежности и лични документи. Парите взели, а чантата изхвърлили в храстите. 

Жертвата подала сигнал в полицията. Не след дълго нападателите били заловени и изправени пред съда. С решение от 1 март на Районния съд в Пловдив младежите са наказани с по 8 месеца затвор условно, с тригодишен изпитателен срок. Нападателите обжалвали, но присъдата е потвърдена преди няколко дни и на втора инстанция. Решението не подлежи на обжалване. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?