49

Тийнейджър пироман унищожи заведение и бръснарница в "Изгрев"

Щетите са за 80 бона

17-годишен отива на съд, след като подпали заведение и бръснарница в пловдивския квартал "Изгрев". На 21 февруари тази година той и двама негови приятели пили алкохол в дома на единия от тях. Когато цигарите им свършили, те отишли да си купят нови от денонощен магазин в „Изгрев“. След това тръгнали да се разхождат по ул. „Вратцата“. По пътя хвърляли горящи хартии в контейнери и кошове за смет, за да ги запалят.

Когато стигнали до металната каравана – бистро, 17-годишният запалил парче от кашон, което намерил на пътя, и го хвърлил в заведението. Бистрото било с дървена облицовка, не работело и електричеството било спряно.  Огънят бързо обхванал дървената облицовка и оборудването  – маси, пейки, хладилни витрини, климатици, телевизори и други, и се пренесъл в съседния бръснарски салон и близкия вендинг автомат.

От свидетели бил подаден сигнал в полицията и пожарът бил потушен. През това време тийнейджърът и двамата му приятели продължавали да се движат по близки улици и да палят контейнери за смет. До един от тях обаче те били хванати в крачка и задържани от служители на реда.

Днес прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо малкия пироман. Щетите са на обща стойност 79 620 лева. От тях 77 020 лева са щетите за собственика на металната каравана - бистро, 1 750 за вендинг автомата и 850 лева за бръснарския салон. Към момента момчето е с мярка за неотклонение „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?