1553

Тестват полицаите в Пловдив за дрога и алкохол веднъж месечно

Униформените в Пловдив и региона ще се подлагат на тестове за употреба на алкохол и наркотици веднъж месечно. Поне това гласят първоначалните планове след спуснатата заповед от МВР, научи „Марица“.

В Пловдивската дирекция работят около 2000 служители на реда, което означава, че в рамките на месец ще е нужно да се изразходят толкова на брой драг чекове. Предвид че техният брой в момента е недостатъчен, за да покрие наложителните проверки за джигити по пътищата, все още не е ясно как МВР ще се справи с набавянето на нужната бройка. Един от възможните варианти е тестването на униформените да се разреди, като например се извършва веднъж на тримесечие или по жребий. 

Самият главсек на МВР Петър Тодоров, който обяви, че светкавично започва поголовно тестване за дрога и наркотици сред служителите, не уточни точно през какъв период то ще се прави, както и на какъв принцип. По непотвърдена информация се коментират два начина - на абсолютно случаен принцип, когато един и същ полицай може да бъде подложен на няколко теста в кратък период, или пък целта да бъде всеки да се пробва поне веднъж в рамките на година. 

Тестването на униформени не е съвсем ново явление. То се прави винаги когато има съмнение, че даден служител злоупотребява с алкохол или наркотици, както и при подаден сигнал за това. 

Сегашната офанзива идва заради зачестилите случаи на хванати пияни или дрогирани служители от системата на МВР. Последните два примера са за надрусан столичен антимафиот и пиян огнеборец от Асеновград.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Койчев

Койчев

13.10.2022 | 08:22

И веднъж месечно да ги тестват дали крадат нафта,независимо дали са под прикритие.

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?