Следвайте ни

Темида поема и душманите на кипъреца от Болярино

viber icon

Темида подхвана и крадците, посегнали на имуществото на кипърския бизнесмен Димитракис Пириллис в село Болярино. При поредната им кражба чужденецът, който от 20 г. живее в България, прегази в нивата с пикапа си 30-годишния Петър Гаджанов. Другите двама апаши обаче се разбягаха и бяха задържани по-късно от полицията.

Днес от 14 ч. Районният съд в Пловдив  ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата мъже, привлечени като обвиняеми  за опита за кражба от фермата на кипърския бизнесмен край село Болярино.

 Спрямо Ангел Гаджев, на 28 г., е повдигнато обвинение за това, че на 11 май 2019 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави, от фермата на Димитракис Пириллис, на 60 г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с А.И., на 28 г., и с починалото лице  Петър Гаджанов, на 30 г.,  - престъпление по чл. 196 ал. 1 т.2 във .вр. чл.195 ал. 1 т.4 и т.5 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл.29 ал. 1 б. А във вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс

Спрямо А.И., на 28 г. е повдигнато обвинение за това, че на 11 май 2019 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави, от фермата на Димитракис Пириллис, на 60 г., като деянието е извършено в условията на повторност, след предварителен сговор с Ангел Гаджев, на 28 г., и с починалото лице П.Г., на 30 г. -  престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4,5,7 във вр. чл. 28 ал. 1 във вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента Ангел Гаджев е осъждан  с 9 влезли в сила съдебни акта /по 8 от тях обвинението е било за кражба и по 1 за грабеж/,  като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е бил осъден на „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, измежду които и от собственика на фермата Д.имитракис Пириллис.  

А.И. е осъждан два пъти за престъпления против собствеността - кражби.

 

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?