Следвайте ни

Тежко наказание за пияната учителка от Хисаря

44-годишната жена била възпитател в занималня и водела часове по физическо

viber icon

Тежко дисциплинарно наказание очаква 44-годишната учителка от Хисаря, която бе засечена да отива на работа в нетрезво състояние и дрегерът отчете 1,85 промила ниво на алкохол в кръвта. Вероятно ще загуби работата си, коментира началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова.

Както "Марица" съобщи, инцидентът е станал на 11 февруари.

Преподавателката е била задържана за 24 часа.

Същия ден е била отстранена от директора на ОУ "Свети Климент Охридски" заради неспособност да изпълни служебните си задължения. Заповедта обаче е била само за същия ден.

Днес учителката е на работа и й е връчена покана да даде писмени обяснения. Тя е възпитател в занималнята, като има и лекторски часове по физическо възпитание.

"Провинението й е и нарушаване на трудовата дисциплина и уронва престижа на училището и професията, освен че застрашава безопасното движение по пътищата", каза още Иванка Киркова. Тя припомни, че полицията и образователната система имат общи ангажименти и дори на 7 февруари тази година са набелязани общи мерки за територията около учебните заведения.

Преподавателката до момента няма други провинения.

"Непрофесионално поведение. Има наказателно производство. Ако преподавателката бъде осъдена, няма да може да остане учител", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев, който участва в национална среща на общинските експерти по образование.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

запознат

13.02.2020 | 17:43

не може съден да бъде учител-чл 155 от зпуо, макар и реабилитиран, ЗДП-глоба до 1.2 промила, над 1.2 промила се носи наказателна отговорност.

Отговори
2 0

Учителка

13.02.2020 | 17:32

Защо учителката или полицай ще бъдат уволнени, а депутат, като хванат - нищо

Отговори
5 2

Gidjika

13.02.2020 | 15:03

Учителката е спряна за проверка преди училището и не е ясно същия ден ще води ли учебни занятия или е отивала да предупреди че ще отсъства . Да щом шофира под въздействието на алкохол е виновна ,но това трябва ли да се отрази на професията и? Как може да правите от такова нещо топ новина !!!!!! Явно е малко че един високо поставен г-н ви нарича МИСИРКИ..........

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?