71

Търсили убиеца от Арман махала от къща в къща, осъждан е три пъти

За да залови убиеца Амет, полицията е заградила Арман махала и го е търсила от къща в къща. Това каза на брифинг шефът на МВР в града под тепетата старши комисар Васил Костадинов, предаде репортер на "Марица". По думите му, извършителят е бил известен на полицията минути след убийството. Първоначално за издирването му е ангажиран ресурс на Трето районно. След като става ясно, че Амет се укрива, са задействани служители от цялата дирекция. На всички входно-изходни артерии на града са обособени КПП-та, проверявани са множество версии, включително такива, че се укрива на места извън града и областта. В тази връзка е работено съвместно с полицейските дирекции в Пазарджик и Стара Загора, също с близки, познати и роднини на убиеца.

"На база анализа на цялата придобита информация е взето решение на 23 февруари рано сутринта да се пристъпи към блокиране на Арман махала, където е и дома на задържания. Беше затворена махалата, както и всички подстъпи към нея. Започна проверка буквално дом по дом. Проверяваха се както къщите,  така също стопански постройки и всякакви места, където би могло да се укрива. Междувременно в хода н тези действия е придобита информация за точното му местонахождение, където е задържан", посочи шефът на пловдивската полиция. 

Началникът на Трето РУ гл. инсп. Венелин Костов, на чиято територия стана убийството, посочи, че Амет не е оказал съпротива при задържането, като допусна, че това се дължи на елемента на изненадата. Костов каза още, че арестуваният е със завършен начален етап на основно образование, с нисък социален статус, като за своите 48 години има 6 месеца трудов стаж. Има общо 22 криминални регистрации, осъждан е три пъти. Последната присъда му е през 2002 година. Предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за убийство. Законът предвижда до 20 години затвор. 

Относно жертвата Смаил, шефът на Трето районно посочи, че има адресна регистрация както в Шекер махала, така и в Арман махала, но пребивава в Германия. Бил се върнал за малко в България, заради здравословни проблеми. 
Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?