Следвайте ни

Тарикат с луксозен джип на косъм от самоубийство на АМ „Тракия“

viber icon

Нагъл шофьор с джип „Мерцедес“ предприе самоубийствена маневра на АМ "Тракия“ и си изпати, научи „Марица“ от свои източници. Той нахлул в насрещното и настиснал педала на газта, за да избяга от задръстване след зловеща катастрофа. Секунди по-късно обаче попаднал в полезрението на полицията и последвали санкции. Тарикатът обжалвал пред Районния съд, но преди броени дни магистратите го порязаха и потвърдиха наказанието му – глоба в размер на 1000 лв. и отнемане на книжката за 3 месеца. 

Случката се разиграла на 18 юли миналата година. Шофьрът пътувал с приятелката си по магистрала „Тракия“ в посока Бургас. В района на км 160 обаче имало катастрофа и километрично задръстване. Седналият зад волана на луксозния джип спрял. Изчакал в колоната около час, но нервите му не издържали. Забелязал, че коли от колоната обръщат и се изнизват в насрещното.  Това направил и той. В района на км 150 обаче късметът му изневерил. Полицаите забелязали самоубийствената му мисия и го спрели за проверка. Джигитът се ядосал. Не представил контролен талон към шофьорската си книжка. Униформените му съставили акт за маневрата и за непредставения документ. Тарикатът подписал акта, но с възражения, които не посочил. 

Впоследствие обжалвал санкцията. По делото е разпитана приятелката му, която казала, че след като полицаите спрели джипа, покрай тях преминали 5-10 коли в нарушение в насрещното, но за тях нямало последствие. 

„...обстоятелството, че е настъпило тежко ПТП не се явява основателна причина за обръщане посоката на движение на автомагистралата и движение в платното за насрещно движение. Тези действия в конкретната ситуация са още по-опасни от обикновено, тъй като при настъпил вече сериозен пътен инцидент така се създават предпоставки за настъпването на още такива инциденти“, се казва в мотивите за решението на съда. 

Така шофьорът на луксозния мерцедес ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лв., 10 лв заради липсата на представен талон. Няма и да може да сяда зад волана в рамките на 3 месеца. 

Решението обаче подлежи на обжалване пред Административния съд. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Филибелия

Филибелия

24.04.2021 | 07:42

Какво са 1000 лв.за собственик на джип Мерцедес?Глобата трябва да е 1/5 от стойността на возилото. Само тогава може-би ще намалеят подобни "джигити".

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?