Следвайте ни

Тарикат изтегли 15 000 лв. от сметката на починалата си любовница

viber icon

62-годишен мъж от Калековец изтегли близо 15 000 лв от дебитната карта на починала негова позната.

В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението ѝ. Момичетата на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където до преди няколко години живеели заедно със своята майка.

Жената била емигрирала в Германия където създала семейство, а когато дъщерите и пораснали решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си.


След идването си в Пловдив тя започнала да поддържа връзка със 62-годишен мъж от село Калековец. Мъжът имал достъп до личните вещи на жената. В началото на септември жената починала, а при идването на дъщерите и в Пловдив, момичетата установили, че от личната ѝ сметка липсва сумата от близо 15 000 лв.

Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от 62-годишния Антон Б. Мъжът теглил малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под предтекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията и да прави разплащания.

В хода на последвало претърсване от дома на мъжа са иззети нотариално заверени пълномощни, за които е установено, че са неистински. За извършеното престъпление - използване на данни от чужд платежен инструмент мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а в утрешния ден предстои да му бъде повдигнато обвинение. Работата по документирането на случая продължава от служители на отдел "Икономическа полиция" Пловдив.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?