Следвайте ни

Търговец пробутва маски менте в bazar.bg

viber icon

Икономическа полиция Пловдив  приключи проверка по подаден сигнал за продажба на маски, които предпазват от контравирус. Сигналът е подаден от мъж, който попаднал на обява в интернет платформа за продажба- bazar.bg. Според информацията в обявата маските са 4-слойни с вграден филтърен плат и предпазват от "корона вирус". Обявената цена е 14.99 за брой.  

В хода на извършената проверка от полицейските служители са установени двама мъже, които са се опитали да се възползват от създалото се извънредно положение от липсата на предпазни средства на пазара. Маските са произведени от 40-годишен пловдивчанин, който доскоро е имал шивашки цех и разполагал с останали платове. Негов приятел- 20-годишен младеж от село Борино, област Смолян, качил обявата в интернет. 

Още с публикуването на обявата в интернет платформата за продажба, мъжете успели да продадат всички изработени надомно 240 броя маски.  Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура. 

От ОДМВР Пловдив съветват гражданите да бъдат изключително внимателни при избор на средства за лична защита. Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сертифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Айде бе

17.03.2020 | 17:45

Като не са от цеха, посетен от боко, значи са менте? За ваше сведение в цели градчета хората вече носят маски от местни производители. Ако чакаме само на държавата, така и ще си останем.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?